Att träna hårt och hålla huvudet kallt!


Just nu är det mycket fokus på träning och kost hos mig. Jag försöker att göra mitt bästa för att träna hårt och hålla huvudet kallt för att inte drunkna i mina egna hårda krav. Försöker ta en dag i taget och fira den med en klapp på axeln till mig själv.

Två pass om dagen!

Jag kör två hårda pass om dagen! Oftast tidig morgon och sen kväll för att det inte skall påverka mitt arbete. Jag gör listor och fyller i mina målsättningar och det är både bra och en fara. Man måste vara medveten om att dessa siffror kommer det ligga mycket hårt arbete bakom och man får inte förlora kraften på vägen. Det är lätt att förflytta sig till april och tänka att ”då har jag kommit så här långt” men det är under förutsättning att man orkar hela vägen!

Hur gör jag!

Jag sätter ett hårt mål, men jag delar upp målet i olika delar utifall jag har en trög eller trött dag. Som exempel:

Jag skall springa ett hårt pass på morgonen så långt jag kan.

Hittills har jag satt upp att lägga på en minut löpning varje dag! MEN jag har en utväg om jag är slut i kroppen och känner att jag inte orkar. Då får jag springa i 10 minuter och sedan varva löpning med gång 2 minuter i taget. Plötsligt blev det lättare, mycket lättare men samtidigt hoppar jag inte över någon träning. Jag måste lura min egen hjärna att få träningen gjord. Skulle det bli ännu värre då springer jag 1 minut men går ändå 2 minuter.

I går morse hade jag ett tungt pass men avslutade dagen på topp. Jag känner att det jag gör nu blir rätt för mig.

Så mitt tips till dig där ute som har svårt med motivationen. Försök göra olika varianter av träningen att anpassa för dagar kroppen är trött, men strunta inte i tränignen. Tänk ut hur du skall reagera om kroppen känns trött.

Om du hittar ett sätt att göra träningen på även när kroppen är trött så kommer du känna dig så stolt över dig själv och det är värt väldigt mycket.

Det var lite tankar som går genom min hjärna just nu! Hur jag skall tackla varje dag och varje vecka för att ta mig mot mitt mål.

Önskar er en härlig torsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.