En radikal förändring i mitt träningsprogram!


Det är så här jag fungerar! Att göra radikala förändringar när det behövs. Jag lägger upp en plan, och när jag börjar komma in i min träning så känns det genast roligare. Nu har jag därför gjort en radikal förändring i mitt träninsprogram, och för dom senaste dagarna har det inneburit 30-45 minuters träning på mitt löpband 2 ggr om dagen. En tidigt på morgonen efter första kaffekoppp en! Sedan efter jobbet och innan middag!

Fördelar att träna 2 gånger om dagen

Detta gör jag istället för att ta allting på en gång. Plötsligt känns det lättare, och pötsligt så får jag lite träning gjord redan på morgone. Om det skulle inträffa något så har jag gjort åtminstone ett pass. Efter varje pass så gör jag även några styrkträningsövningar om jag hinner! Utöver det är det så klart hundpromenader. Hundpromenaderna är oftast på cirka 3 km. Fonzen gillar inte att gå långt, men det är bra och perfekt vardagsmotion. Man skall inte underskatta det lilla.

Jag försöker ta bort det mesta av kolhydrater i min kost. Inte för att jag skall äta så för alltid utan för att det ger en bra skjuts på vägen! Det är svårt att utesluta dom helt men som gårdagen som exempel så åt jag 45 gram kolhydrater av rekommenderade 150-200 om dagen.

Min bild jag har framför mig är min vackra vinröda klänning som jag för tillfället inte får på mig så den sitter snyggt! När jag blir sugen så tänker jag på denna bild. Jag frågar mig själv ”Vill du komma i din vinröda vackra klänning igen Berith”. Mitt svar är ”JA det vill jag”, frågan till mig själv blir då ”Är du fortfarande sugen på att äta något gott”. Det är mitt sätt att coacha mig själv! Jag strävar inte efter något annat än att komma i mina kläder och vara frisk och stark!

Så här ser min målbild ut och som jag strävar emot!

Bättre att köra järnet

Om jag skall gå ner i kilo är det i min värd bättre att anstränga sig ordentligt för att sedan återgå till att lägga upp en bra och nyttig kost som håller över tid. För mig har perioden med Covid-19 varit det som ställt till det. Jag har inte gått upp extremt mycket men tillräckligt för att inte gilla läget. Min bestämda uppfattningen är att jag vägrar köpa större kläder och det betyder att dom jag har sitter ofördelaktigt tight eller inte passar alls. Jag resonerar som så att jag får skylla mig själv!

Det är ok att vara hård mot mig själv. Om det leder till något som gör min hälsa bättre för jag vill så klart mig själv väl. Jag vill vara hälsosam och då får man vara lite hård!

Hoppas ni får en fanastisk dag. Jag har redan gjort mitt morgonpass och det känns toppen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.