Ett av mina mål med träning!


Jag har nu lagt upp min träninsplan och ett av målen på vägen är just att när jag når ett visst mål så får jag köpa mig en ny Apple Watch Series 4.

Jag har en Apple Watch sedan innan. Jag köpte en Apple Watch den dagen de lanserades, den 17 juli 2015, och stod i kö utanför MacForum i Göteborg för att lägga vantarna på den första versionen, och jag har älskat den klockan från DAG 1. Det bästa köp jag någonsin gjort tror jag! Den bidrager stort till min träning och motivation och är det bästa redskap jag någonsin köpt i alla kategorier.

Nu tycker jag att det har blivit dags för en ny version och jag har haft den i 3,5 år och nu skulle jag vilja investera i Apple Watch Series 4.

Nu när jag skall köpa en ny klocka så har jag tittat på alla Series, men jag kommer fram till att jag vill ha den senaste för det är i den klockan så många nya funktioner adderats att jag måste ha just den. Skall jag ändå lägga ett antal tusenlappar på klockan så vill jag ha den senaste. Det är mitt beslut och här kommer lite anlednignar till varför man skall välja den senaste.

Som ni vet finns Steve Jobs inte med oss längre, men när han blev sjuk i cancer så ville han satsa mer på hälsofrämjande utrustning och därför har den ny klockan också en mätare som kan hjälpa dig på flera olika sätt och där häsloaspekten är prioriterad i den nya klockan. Sedan tidigare har klockan kunnat användas som pulsmätare vid fysisk aktivitet och också mäta de flesta fysiska aktiviteter du kan tänka dig.

Nu är Apple Watch Series 4 den första klockan i världen som även kan mäta ditt EKG och upptäcka eventuella hjärtfel och förmaksflimmer. Detta har faktiskt inneburit att flera människor som haft hjärtproblem har kommit till läkare på ett tidigt stadium för de upptäckt att något var fel innan det gick för långt.

Det finns massor av nya funktioner och den kan även skicka sms till 112 om du rammlar (t e x för äldre personer) och om du inte reser dig inom en viss tid.

Den har också en funktion som kan ge dig dina sockervärden direkt i klockan (för detta krävs en extra installation)

Man kan ställa in den på en viss fart när man är ute och springer och klockan varnar om du springer för fort eller för långsamt. Den kan till och med mäta om du tar för långa- eller förkorta steg och hur många steg du tar per minut. Detta gör att man kan jobba med sin löpteknik, något som jag tror är nyttigt för de allra flesta.

Självklart har den precis som tidigare versioner där du kan se exakt hur många steg du tagit, hur många kalorier du bärnt och hur många minuter du tränat både per dag, vecka, månad och år.

Batteritiden är 6 timmar längre än tidigare.

Sedan har klockan även blivit lite större. När jag köpte min första Apple Watch Series 1 så köpte jag den klockan som är störst och 42mm, och nu har dom gjort den ännu lite större, nämligen 44mm och det är just den jag vill ha!

Jag har varit grymt nöjd med min nuvarande klocka med silverboett och sportarmand i vitt plast. Perfekt när du svettas och tränar och man kan enkelt göra den ren och den passar till alla outfits! Men man kan enkelt köpa till nya armband och byta för de är bara att ”slida ut” och sätta på ett nytt!

Så där fick du mina argument för att köpa den senaste Apple Watch Series 4, men nu måste jag bara nå mitt mål för att få köpa den! Det är perfekt med ett träningsmål som innebär ett redskap för att bättre kunna kontrollera och finjustera sin träning. Det är faktiskt optimalt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.