Hur motiverar jag mig att fortsätta träna!


Mitt år har kanske varit det sämsta någonsin när det gäller min träning. Jag har lyckats vända det från det sämsta någonsin till ett av de bättre faktiskt. Inte ett av de bästa för jag är långt, långt därifrån, men till ett av de bättre och med en extra  lyckovåg där jag känner att jag hittat åtminstone min nycket till framgång!

I januari när jag drastiskt började gå upp i vikt så rasade min tro på mig själv. Jag som älskar att träna och alltid har gjort. Har alltid haft en sund inställning till både träning och mat och har alltid älskat att träna och då framför allt styrketräning, blev näst intill paralyserad av det som hände. Jag kom till vägs ände, när det stod 84 kilo på vågen så tänkte jag att detta går inte. Jag måste kasta ut allt jag tror på och börja helt om från början om jag så skulle svälta mig. Så gick mina tankegångar!

Efter tre olika läkarbesäk hos olika läkare och mängder av prover kom man fram till att det var klimakteriet och lösningen på det probelmet är östrogen! Jag vägrar. Östrogen är cancerfamkallande och även om dom är duktiga att tillsätta minsta möjliga så vill jag undvika det så långt det är möjligt. Så min enda lösning var att fixa det själv.

Jag laborerade fram till att jag fick max äta 800 kalorier om dagen för att lyckas, och ovanpå det skulle jag helst också promenera för ytterligare 800 kalorier. Hur fick jag i hop det undrar kanske ni? Jo för att jag gått upp ungefär ett kilo i veckan under 10 veckor så krävs totalt ca 7000 kalorier. För att vända den trenden så behöve jag alltså få i mig 14000 kalorier mindre på en vecka för att gå ner ett kilo i veckan. Hur gör man det? Min ekvation var att jag måste äta minsta möjliga men jag måste också göra av med kalorier. Jag insåg också att något allvarligt måste vara fel när jag inte bränner något längre.

Sedan kommer vi till det konstigaste av allt. Jag som tidigare fått blodsocker fall om jag inte äter. De har helt försvunnit och jag är inte längre hungrig. Allt detta kan låta konstigt och det gör det även i mina öron men faktum är det att jag antar att eftersom kroppen inte bränner något så mår den uppenbarligen inte heller dåligt att inte få i sig mer mat. Nu på de senaste veckorna har jag återigen börjat äta lite mer men de första 10 veckorna var jag helt strikt.

Resultatet har inte låtit vänta på sig och jag har gått ner i snitt 1 kg i veckan och har gått ner 14 kg. Nu väger jag 69 kg och har 7 kilo kvar till mitt mål. Jag är 173 cm lång för er som undrar.

Min motivation har alltid varit den bild jag har av mig själv. Jag har förändrats på insidan men jag vill inte förändra den bild jag har av mig själv på utsidan. Om jag får lite rynkor och blir lösare i huden det gör mig ingenting, men jag vill uppfatta mig själv som Berith när jag tittar mig själv i spegeln. Jag vill vara nöjd med mig själv och min kropp och det kan jag nog ärligt säga att jag har varit det största delen av mitt liv. Jag gör inte detta för någon annan utan jag gör det för att jag skall gilla det jag ser n är jag tittar mig i spegeln och vad andra tycker det har jag aldrig brytt mig om!

På vägens gång så har jag haft olika målbilder och varje måluppfyllnad har resulterat i ett set nya underkläder eller träningskläder och här nedan har jag ett av de set från Stella Sport. Det är inte dirket någont hemlighet att jag gillar färg, men jag köpte förutom två andra färgglada set även detta svarta med lite fina färger på alla muddar. Fullkomligt älskar Stella Sport.

IMG_6752

Nu kan jag återigen få på mig alla mina kläder och jag har gått ner några storlekar och kan åter använda kläderna i min garderob! Härlig känsla!

IMG_6753

Jag skall så smått även börja med styrketräning snart men jag väntar några veckor till för att min arm skall kännas lite bättre och jag skall först komma ner till 65 kilo innan jag börjar styrketräningen för med den kommer jag gå upp lite grand.

IMG_6760

 

Den bästa motivationen man kan ha det är att bara bestämma sig, innan man har gjort det så kommer det helt enkelt inte att fungera. Så fundera på vad du måste göra för att verkligen, verkligen bestämma dig.

Det var lite om min resa det senaste året, och detta med klimakteriebesvär önskar jag inte ens min värsta fiende om jag nu har några sådana vill säga! Tror inte det i alla fall! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.