Hur skapar man en träningsrutin?


Det är många som frågar mig hur jag gör för att få till min träning med regelbundenhet. Det enkla svaret heter ”BESTÄM DIG” men det svåra är att göra just det!

Att bestämma sig handlar om att hitta sin egen motivation. Vad motiverar dig? Motiverar det dig att komma i dina kläder? Att känna dig snygg? Att känna att du är i form? Att känna att din kropp håller för ditt jobb?

Jag har flera delar för min egen motivation. Det finna några saker jag brukar göra.

  1. Jag funderar aldrig på om jag verkligen vill träna, jag bestämmer tid och dag och bara gör det!
  2. I lite mer omotiverade stunder funderar jag på om jag hade struntat i att gå till jobbet bara för att jag inte kände för det? (detta är min starkaste motivationskälla, jag går alltid till jobbet oavsett).
  3. Jag brukar sätta mål med ett motivationspris vid uppnått mål. (Det kan vara nya träningskläder, löparskor, en klänning)
  4. Jag tävlar med mig själv.
  5. Jag lyssnar på min kropp, men inte på min hjärna. (Med det menar jag att om jag har ont, stannar jag hemma, om latmasken talar till mig igonerar jag den och känner ofantlig stolthet efter träningspasset och det i sin tur genererar ny motivation.)

Så här gör jag och jag tycker det funkar. När jag märker att jag inte orkar då försöker jag ”muta” mig själv! hahahaha Det brukar fungera. 🙂

Jag tror att man måste komma till insikt själv. Man måste bestämma sig och vägen dig kan vara krokig så ge inte upp! Att skaffa sig nya rutiner tar tid och är jobbigt. Konstigt vore det annars. Straffa inte dig själv, med det når du ingenstans. Försök i stället att motivera dig att röra på dig även om det är mindre än du tänkt, så är det bättre än ingenting.

Hitta något att du alltid kan ”unna dig”. För mig är det mina cappuccino dom tänker jag aldrig ta bort det är mitt sätt att sätta mig och känna att jag gjort något bra och jag får dricka så många jag vill! 🙂

Så här kommer två bilder på mig, före och efter träning idag! Före…

och efter…

Hoppas ni får en fin dag. För min del blir det målning. Jag skall nu gå och byta om och sedan gå ut till min arbetsledare… ingen rast och ingen ro! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.