I går kväll blev det matlagning!


Jag planerar just nu allting jag äter in i minsta detalj och i kväll blir det matlagning för hela slanten. På fredagar har jag en möjlighet att ta något lite extra och denna fredag blir inget undandag. I dag planerar jag därför laxpaket till kvällen. Något som faktiskt är nyttigt och som jag tycker så mycket om.

I går kväll gjorde jag dels grönsakssoppa med frikadeller på nötfärs. Sedan gjorde jag även en omgång Italienska köttförsbiffar för att lägga i frysen. Det är perfekt att ha och ta fram till lunch när jag inte har något annat.

Här nedan ser ni exempel på hur jag försöker lägga upp mina dagar. Jag gör storkok som räcker i flera dagar och sedan varvar jag det med annat.

Fredag

Frukost – 2 kokta ägg

Lunch – Chili con Carne (endast nötfärs, vita bönor och krossade tomater med kryddor)

Middag – Laxpaket med sparris och någon potatis

Lördag

Frukost – 2 kokta ägg

Lunch – Italiensk nötfärsbiff med haricot verts

Middag – Grönsakssoppa med Frikadeller och Vitlöksbröd (inget bröd för mig)

Söndag

Frukost – 2 kokta ägg

Lunch – Rester från Grönsakssoppa med Frikadeller

Middag – Köttfärslimpa med bacon serveras med kokt blomkål

Så här ser mina typiska dagar ut och utöver det så försöker jag göra minst två stycken 30 minuterspass om dagen samt hundpromenader. Detta fungerar för mig just nu men jag vet att jag kommer behöva justera framöver.

Just nu när jag tränar två pass om dagen så är det ganska nytt för mig. Jag har aldrig tränat två pass varje dag. Jag har däremot tränat ett pass om dagen i många år, men jag försker göra om för att hitta en ny balans. Man måste experimentera lite för att hitta det som fungerar för sig själv. Jag gör mitt första pass vid 06:30 och mitt andra pass efter avslutad arbetsdag.

Jag väger mig varje morgon och jag antecknar alltid min vikt! Det är roligt att kunna följa hur det har gått och om jag går upp så kan man reflektera tillbaka vad man åt dagen innan som kanske inte var så bra och vad man kan göra nästa gång. På det sättet lär man sig mycket om sig själv samtidigt.

Så nu kör jag på likadant hela helgen! Då blir det lite andra tider eftersom jag är ledig på dagarna så det är lite skönt. Det är en utmaning för mig att springa så tidigt på morgonen men hittills har det gått bra!

Önskar er en underbar fredag och helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.