Världens godaste grönsakssoppa med frikadeller av nötfärs!


Här kommer ett recepttips från mig för er som vill äta nyttigt men samtidigt gott! Detta är världens godaste grönsakssoppan med frikadeller av nötförs. För dom som inte gillar frikadeller så säger jag att det är köttbullar, för det är faktiskt sanningen. Men annars kan man självklart göra soppan utan frikadellerna,, det gör jag också i bland. Den blir precis lika god. Frikadellerna är ett sätt att göra soppan lite mer matig och med protein. Jag försöker själv dra ner på kolhydrater och ökar därför protein lite grand.

Grönsakssoppa med frikadeller

Grönsakssoppa med frikadeller
Här kokar grönsakssoppan upp med alla grönsaker

6 dl lättmjölk

6 dl vatten

1 purjolök

1/2 blomkålshuvud

5 morötter

300 gram sockerärter

1 kruka persilja

60 gram babyspenat

4 msk Renée Voltaire Orginal Lantbuljong

1 msk majzena

Salt och peppar efter smak

Frikadeller

Frikadeller till grönsakssoppa
Nyrullade Frikadeller som får koka med i soppan mot slutet i 5 mintuer

800 gram nötfärs

1 ägg

1/2 riven lök

Salt, vitpepper och svartpeppar efter smak

Stara med att göra Frikadellerna:

Lägg nötfärsen i en stor skål. Tillsätt salt och vitpeppar samt en halv riven lök och ett ägg. Blanda alltsammans med händera så att du får en genomarbetat färs. Smaka av för att säkerställa kryddningen, och det är viktigt att de får ordenligt med smak när de skall vara med i en soppa.

Rulla sedan Frikadellerna i bollar. Själv brukar jag mäta upp så en Frikadell så dom blir 50 gram. Alltså relativt stora. Då vet man exakt hur mycket kött man tar.

Gör grönsakssoppan så här:

Hacka alla grönsaker och lägg i skålar. Dela sockerärterna i 2 delar. Skär morötterna i 0,5 cm skivor och delar dom på mitten. Blomkålen delar du i små blomkålshuvuden. Jag skär upp hela purjolöken.

Tag en stor kastrull på minst 3 liter. Häll upp vatten och mjölk och låt koka upp tillsammans med lantbuljongen. Tillsätt därefter majzena och samtliga grönsaker. Låt koka upp och sjuda tills grönsakerna nästan är klara. Lägg i babyspenaten.

Nu är det dags för Frikadellerna att få koka med de sista 5 minuterna. Hacka persilja och dekorera soppan med.

Mums, nu har jag lunch för i morgon och då kan det rentav hända att jag även gör vitlöksbröd till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.