En perfekt choklad dessert med få kalorier! 2 kommentarer


På fredagar så får jag äta lite extra. Bara under förutsättningar att jag har skött min tränings så klart och sett till att det finns utrymme. För det är det som är hela saken. En perfekt choklad dessert med få kalorier! Passar perfekt när man är sugen på något extra.

En dessert som jag gjort under tider när jag tränar hårt som ändå gör att man får en liten choklad till kaffet men ändå bara innehåller 172 kcal tänkte jag tipsa er om idag.

Chokladmousse med hallon, 4 pers.

100 gram Lindh mörk choklad 70% (529 kcal/ 100 gram)

1 dl Kelda matlagningsgrädde 15% (160 kcal/ dl)

6 hallon till dekoration

Gör din chokladmousse så här:

Töm upp 1 dl kelda matlagningsgrädde i en kastrull och låt det precis koka upp. Drag den från plattan och lägg ner chokladen i bitar och rör om till den blir en jämt chokladsmet. Först ser det lite grynigt ut men det är precis som det skall, bara fortsätt att röra tills den blir jämn och fin.

Häll sedan upp chokladen i två portionsformar. Jag brukar tömma upp den i små espressokoppar jag har. Det blir perfekt och sedan dekorera med hallon!

Ställ i kylen i minst 2 timmar och dekorera med hallon när det är dags för servering!

Supergod, lätt att göra och en liten lagom chokladdessert!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “En perfekt choklad dessert med få kalorier!

 • Anna

  Hej!

  En fråga bara, hur blir det bara 182 kalorier när Lindts mörka choklad (70 %) innehåller 566 kalorier/100 g. Det blir ju 283 kalorier/person bara för chokladen och så en 0,5 del matlagningsgrädde vilket blir ~75 kalorier till/person, d v s 358 kalorier/portion om receptet är för 2 personer? Eller har jag missat något?

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Anna,
   Du har helt rätt! 🙂 Jag slog in det in min app och reflekterade inte över svaret det skall vara 4 portioner inte två. Den chokladen från Lindh som jag använder är 529 kcal / 100 gram och 1 dl Kelda 15% = 160 kcal. TACK för att du skrev så att det blir rätt. Tanken är att det skall vara mumsbit men ändå en möjlighet till lite chokladdesser. Jag har nu rättat inlägget!!

   Ha en superfin kväll!
   //Berith