Löpning 10 kilometer i motvind


I dag när jag åkte hem från jobbet försökte jag febrilt komma på en anledning till att ta en vilodag! Varför skriver jag detta, jo för att ni skall veta att jag också har mina dagar…försökte febrilt hitta en anledning men kom fram till att inte ”ge mig själv en chans” så jag hoppade in, bytte mer eller mindre om innanför dörren och gav mig iväg utan att tänka. Om jag hade tänkt efter bara för ett ögonblick hade jag säkert kommit på en ursäkt! Det får inte hända! Förstår ni hur jag menar, i bland vill den där rösten ta över…men då sabbat jag min plan och det vill jag inte göra, allt arbete jag lagt ner..

Nu sitter jag här och har avverkat 10 kilometer i motvind, ett jättetufft pass men jag känner mig fantastiskt nöjd med mig själv!

Hur gör man då om man är otränad och inte ”vill” jo man bestämmer sig bara! Den där rösten kommer då och då och mer i början innan man har en klar plan. Det viktigaste är att ha en plan. Först bestämmer man sig för hur många gånger i veckan man skall träna, sedan vilka dagar, och sedan exakt vad man skall träna varje dag! Om man gör det så är risken mindre att man struntar i det! Man måste också ha ett mål och när man satt upp sitt mål så sätter man upp delmål på vägen dit! Detta är jätteviktigt!! Vid några av delmålen kan man ge sig själv en present om man uppnått målet, och presenten skall nämnas redan vid delmålen. Allt skall vara skriftligt! Så sätt dig ner och skriv din plan!

bild muskler4

Sen kommer det där delen med mat. Själv skulle jag vilja säga till alla som ännu inte kommit igång att strunta i att göra allt på en gång om du tycker det är svårt. Nöj det med att du bestämmer dig för att träna 3 gånger i veckan. Strunta i att dårar som jag själv tränar nästan varje dag, om du kommer iväg 3 dagar i veckan mot ingen idag så är det en otrolig vinst och kommer göra massor för ditt välbefinnande och för din kropp!

Ha en go kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.