Lyckan när man tvingat sig själv till träning!


I går när jag kom hem från jobbet åkte jag och handlade mat. Så fort jag kom innan för dörren så släppte jag allt. Gick och bytte om och ställde mig på mitt löpband. Lyckan när man tvingat sig själv till träning och är klar!

Direkt efter gick jag ner och fixade maten! Jag och Stefan fixar maten ungefär varannan dag, och i går var det min tur. Det blev kassler men kantarellsås och picklade grönsaker. Det blev supergott. Självklart fick vovvarna varsin tallrik också!

Tänk att det i bland skall vara så svårt! Svårt att övertyga sig själv trots att hälso-askpekten verkligen är kännbar! Från att träna eller inte träna. Jag tror att vi alla går igenom dessa ”hinder” mer eller mindre. Huvudsaken är att man tar sig igenom dom för alternativet ” att inte träna” är inget alternativ. Ett uppehåll av träning gör den bara tyngre och då är det bättre att tvinga sig själv!

Fördelarna är många, man blir starkare, uthålligare, man sover bättre, kläderna sitter som dom ska, alla kroppens organ mår bättre och det är direkt kännbart, alla krämpor går bort, i mitt fall försvinner smärtan från min whiplash, man får större lungkapacitet, leder mår bättre av att man har muskler på kroppen. Listan kan göras oändlig! Det är detta jag försöker tänka på när jag inte känner för att träna.

Är det värt att prioritera bort träning för att efter ett tag behöva börja om på noll. Muskler och lungkapacitet är en färsvara. Så klart inte, men man behöver hitta sitt eget sätt att motivera sig själv! Alla har vi olika förutsättnignar. Om man inte känner för att träna en dag, så byt ut träningen mot en promenad då, men skippa den inte. Den enda som får ångra att du skippar en träning är du själv.

I dag öser regnet ner här i Göteborg så jag tror inte Stefan kan fortsätta monteringen av fönstren just i dag. Det skall bli bättre väder senare i veckan. Längtar efter känslan när man kan ta sig från huset och in i showroom utan att gå ut på utsidan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.