Måndag och mina framsteg!!!


Ja denna måndag kan jag inte skriva om något annat än den prestation jag åstadkom i fredags när jag egentligen skulle ta en promenad, men istället bestämde mig för att se hur långt jag nu orkade springa utan att ha tränat löpning på flera månader utomhus. Däremot har jag följt min träningsplan till punkt och pricka och tränat och vilat de dagar jag skall.

Här på bloggen var det många som höjde på ögonbrynen bara över det fakta att jag vilade över jul-ledigheten, men det var ett led i min plan. Kroppen måste nämligen vila för att få möjlighet att återhämta sig och några gånger under året måste man göra det om man vill se framsteg.

IMG_4114

I fredags trodde och hoppades väl att jag skulle orka springa några kilometer men när jag aldrig ens blev andfådd så infann sig en konstig känsla. De jobbiga backarna var inte ens jobbiga och jag hade liksom ”andra andningen” hela vägen. Kände inte minsta tillstymmelse till trötthet och var som sagt inte ens andfådd. Hela tiden tänkte jag ”jo men det kommer väl när jag kommer till backen då” och hela tiden flyttades jag framåt. Som alltid så talade jag med mig själv och sa att ”Ja men i skogen kommer jag vara helt slut….”

Jag sprang på lätta steg hela vägen hem utan att ens vara andfådd. Den sista biten är bara uppför och jag var inte ens andfådd när jag kom hem. Istället dansade jag på uppfarten!! Helt fantastiskt.

Nu känner jag att jag har känslan för vad jag borde göra som nästa steg. Jag känner att jag har det i kroppen. Jag kan bli riktigt bra!!

Jag känner mig inget annat än oerhört STOLT över mig själv. Jag trodde på MIG och det visade sig finnas substans i det! Nu skall jag ta mig till nästa steg i min utmaning.

Som en liten tack på vägen så unnade jag mig själv mer fina träningskläder. Det är en skön känsla att på på sig något nytt roligt varje dag och ge sig i väg för nu börjar min löparsäsong. Springa kan jag göra med min onda arm och bara det värsta är över skall jag nog även kunna köra spinning vissa dagar för att avlasta mina leder och ligament!

Detta får bli mitt resultatinlägg för denna veckan och nu börjar vi jobba framåt igen mot nästa delmål.




Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.