Måndagens träningspass 4 kommentarer


I går blev det 30 minuter på löpbandet när jag kom hem. Jag varvade med att jogga och rask promenad. Nu är det bara superform som gäller. Inga ursäkter inga bortförklaringar!

Många gånger när man pratar om träning så frågar många ”hur gör du”. Jag tror att alla som tränar kan hålla med om att det finns ingen enkel väg för någon. Det är inte så att när jag åker hem från jobbet tänker jag ”jippii jag skall träna nu” utan i många av fallen handlar det om ”pannben” d v s att man bestämt sig för att inga undanflykter är godkända så länge dom inte är livshotande! Det är en bra regel! hahahahahahaha, jag hoppas ni förstår min humor. Så klart det finns en gråskala men saken är den att börjar man diskutera med sig själv, då är det redan kört. Det finns alltid bra anledningar men problemet är bara att inget egentligen är tillräckligt bra. Jämför med att få leva ett antal år längre och vara frisk så är det lättare att ”sparka sig själv i rumpan” nu för sen när det är försent då kommer man annars att ångra sig och undra varför man inte tog sig i kragen!

För egen del så mår jag så fantastiskt mycket bättre när jag tränar och då är det värt att anstränga sig och lägga den tiden man egentligen tycker att man inte har.

Så för min del just nu är det bara pannben som gäller. Så fort det blir fint väder och solen skiner så kommer jag utöka mina 30 minuter till 60 minuter så just nu kan man se det lite som ”honey moon” man måste försöka se allt från den positiva sidan. Allting blir så mycket roligare och enklare då!

Så häng på, nu kör vi 30 minuter rask promenad om dagen fram tills våren kommer då växlar vi upp till 60 minuter om dagen. Låt oss säga att det dröjer minst 14 dagar till, så har vi ett mål att fokusera på! Våra kroppar är byggda för att arbeta och så fort vi sitter stilla och inte rör på oss under en tid så kommer massor med åkommor med en gång.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Måndagens träningspass

 • Matti

  Jag tycker att det är viktigt att hitta en träningsform som man tycker om, så att man slipper att hela tiden känna ett motstånd och slipper att tvinga sig mot sin vilja.

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Matti,
   Självklart skall man hitta en träningsform man gillar! Jag tänker mer att de som inte kommer i väg och träna kanske tror att alla som är vältränade och träningar regelbundet, tycker det är superkul att träna varje gång och längtar till träning. Träning skall så klart vara roligt men precis som mycket annat, ta t e x att laga mat. Det är inte jättekul varje dag, men man måste äta…lite så tänkte jag, man måste helt enkelt bestämma sig för att bara komma iväg även om inte kropppen skriker JIPPIIIIII TRÄNING!! 🙂 🙂 🙂

 • Agneta

  Skidåkning är en utmärkt träningsform så här års. Skonsamt och allsidigt och så får man massor av frisk luft också. Och i år har det ju kommit massor av snö över hela landet, härligt!