Nu har jag börjat med att numrera mina matsedlar med veckans datum. Denna veckan skall jag träna måndag-tisdag, jag skall ha en vilodag på onsdag och sedan träna torsdag-fredag. Jag kör fortfarande mitt 2-split program och känner själv att jag bygger mycket muskler och samtidigt försvinner massor av fett och mina mått minskar överallt, men min vikt går upp. Det är och kommer alltid att vara lite jobbigt för psyket när det blir så här, men jag vet bakomliggande orsak, men jag förstår er där hemma om ni upplever samma sak och känner frustration.
Mitt råd till er är att fokusera på de långsiktiga målen. Det är de långsiktiga målen som är viktigast, de kortsiktiga målen är mer för att ha en riktlinje på vägen. Ta mig själv som exempel. Ett av mina kortsiktiga mål är att nå 75 kg till den 2 november som är en måndag. Jag kommer med största sannolikhet inte nå detta mål, då jag själv ser att jag går upp hela tiden just nu, men jag ser ju samtidigt att jag går ner flera centimeter i omfång överallt på kroppen. Då behöver jag inte vara orolig.
Så ta inte till några svält knep eller bantningsmetoder om ni befinner er där jag är också just nu. Det kommer bara resultera i att ni tappar muskelmassa och det är det sista vi vill just nu. Så håll ut. Fokusera långsiktigt och justera dina kortsiktiga mål. Misströsta inte vi är ju på väg åt rätt håll!
Med det sagt så kommer här veckans matsedel.
Måndag
Frukost: Havregrynsgröt med en skivad banan och lättmjölk
Mellanmål: Banan
Lunch: Paj med broccoli, soltorkade tomater och gröna och svarta oliver. Serveras med en sallad.
Mellanmål: Kesella vanilj 125 gram och en apelsin
Middag: Spagetti med köttfärssås och grönsaker
Mellanmål: 3 Finn Crisp med smör, 3 gurkskivor på varje och en klick kaviar på varje gurka
Tisdag
Frukost: Havregrynsgröt med en skivad banan och lättmjölk
Mellanmål: Banan
Lunch: Spagetti med köttfärssås och grönsaker
Mellanmål: Kesella vanilj 125 gram och en kiwi
Middag: Lax med pasta och gröna och gula bönor.
Mellanmål: 3 Finn Crisp med smör, 3 gurkskivor på varje och en klick kaviar på varje gurka
Onsdag
Frukost: Havregrynsgröt med en skivad banan och lättmjölk
Mellanmål: Banan
Lunch: Lax med pasta och gröna och gula bönor.
Mellanmål: Kesella vanilj 125 gram och en kiwi
Middag: Tandorikyckling med ris och naanbröd
Mellanmål: 3 Finn Crisp med smör, 3 gurkskivor på varje och en klick kaviar på varje gurka
Torsdag
Frukost: Havregrynsgröt med en skivad banan och lättmjölk
Mellanmål: Banan
Lunch: Tandorikyckling med ris och naanbröd
Mellanmål: Keso med ananas 125 gram
Middag: Pastasallad med Proscuttio, cocktailtomater, fetaost i olivolja och kryddor från Ica
Mellanmål: 3 Finn Crisp med smör, 3 gurkskivor på varje och en klick kaviar på varje gurka
Fredag:
Frukost: Havregrynsgröt med en skivad banan och lättmjölk
Mellanmål: Banan
Lunch: Pastasallad med Proscuttio, cocktailtomater, fetaost i olivolja och kryddor från Ica
Mellanmål: Keso ananas 125 gram
Middag: Taco
Mellanmål: 3 Finn Crisp med smör, 3 gurkskivor på varje och en klick kaviar på varje gurka
Just nu har jag snöat in på Finn Crisp för min kropp säger att jag behöver något salt. Så detta blev mellanmål varje kväll. Självklart kan ni byta ut det mot en Smoothie om ni hellre vill ha något sött.