Invägningsmåndag och äntligen!!!!


Ja så var det då måndag igen. Det är som vanligt med skräckblandad förtjusning. Jag vet ju att jag har tränat enligt plan, och jag vet vad jag ser i spegelbilden och vad måttbandet säger. Det betyder dock inte att vikten gör en nedgång, men jag hoppas så klart. För en sak vet jag och det är oavsett hur mycket muskler jag lagt på mig så skall jag bli av med 15 kilos övervikt! 🙂

Måtten är postivia. Men denna veckan har jag bara gått ner 3,5 centimeter. Men vikten viker äntligen av neråt och hela 0,9 kilo. Det betyder att jag hållt min plan. För enligt min orginalplan skall jag gå ner 0,5 kilo i veckan.

Nu vet jag att jag måste redigera mitt nästa delmål för jag kommer aldrig att nå 75 kilo på den veckan som är kvar till mitt delmål så det innebär att jag måste justera övriga mål lite, lite grand men jag kommer ta i kapp det senare. Därför sätter jag mitt delmål att nå nästa måndag till 1 kilo under dagens vikt. Det betyder att jag skall väga 76,1. Då kommer jag få kämpa på som en liten galning men jag måste ner och jag måste få en positiv trend nu.

IMG_2059

Fettprocenten har också gått ner och då ökar med automatik även procentandel på vatten. Mitt BMI är enligt uträkningsmodellen fortfarande på 25,7 vilket räknas som övervikt. Det är jag helt överens om, för har man som jag 15 kilo över mot sin normala vikt så är det är klart att man är överviktigt. Normalviktig ligger inom spannet 18,5-24,9 och min tanke är att jag skall ligga på 20,5 när jag nått min normalvikt. Då är jag mycket nöjd.

Självklart är huvudsaken att jag går ner i vikt. Bara en sån sak att en kvinna skall inte ha ett mått runt magen som överstiger 80 cm, för om man har det så ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är självklart att jag inte vill ligga i den zonen.

Jag jobbar på och känner mig oerhört peppad att vågen äntligen visar på en nedåtgående trend. Jag vet att det med säkerhet inte är sista gången som jag får en uppåt trend, för när man tränar styrketräning och bygger så pass koncentrerat som jag gör nu då måste man vara beredd på det. Men jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag tycker det är oerhört skönt denna veckan. Det visar inte bara att min strävan går åt rätt håll, utan även att min plan med mat och mellanmål håller. Jag äter vanlig mat utan några förbud och det går jättebra! 🙂 🙂

Glad Berith startar måndagen som innebär träning med biceps, triceps, bröst och axlar!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.