Summering av Playitas 2 kommentarer


Nu har jag klarat av den första arbetsdagen, kändes riktigt bra faktiskt, jag känner mig full av energi!!

Tänkte att jag skall försöka summera min vistelse för er, och hur jag rekommenderar er som skall resa att tänka med avseende på packning och klädval. Om man vill ta åt sig av mina val så måste man först fråga sig varför man åker dit ner. Jag och Helene åkte i första hand för att träna.

Varje dag ställde vi klockan på 07:00, men vi vaknade alltid några minuter innan. Kokade kaffe och gick ut och gjorde dagens första löpning.

Efter detta gick vi direkt till frukostbuffén och åt frukost. Oftast tog vi en powerwalk direkt efter och hade en stunds vila mellan ungefär 11-13.

13:00 Varje dag så åt vi lunch och efter 1 timmas ytterligare vila gjorde vi ytterligare två pass ofta bestående av ytterligare ett löppass, gym, aerobic eller box-pass. Vi gjorde 1 timmas strechpass varje dag. Vissa dagar tog vi ytterligare ett löppass eller en powerwalk lite senare på eftermiddagen eller gick till gymmet och tränade några muskelgrupper som inte fått sitt för dagen. Vi körde alltså ganska hårt. Vi gjorde åtminstone 15 km om dagen i löpning och powerwalk, oftast mer.

Varje dag efter middagen så gicak vi upp på vårt rum och var supertrötta. Så de flesta kvällar somnade vi vid 21:30. 🙂 Men eftersom vi var inställda på det så vi gillade det. Det gjorde också att vi inte alls var tötta på morgonen för vi hade verkligen låtit kroppen vila.

Skulle jag åka igen så skulle jag nog tagit med mig ytterligare ett par träningsskor (jag hade 2 par med mig) tränar man så mycket som vi gjorde är det skönt att ta på ett par fräscha skor och alla behöver ju inte vara ”suprelöparskor”. Jag hade med mig många set av träningskläder och extra nöjd var jag med de långa byxorna för att inte fullständigt bränna sönder sig i solen. Även 1-2 långärmade tröjor behövs. Ta med ett par finskor och kanske två klänningar, men ta med några coola sköna outfits för kvällarna, för när du har tränat så hårt så vill du ha något bekvämt på dig.

Det är inte fel med ett bälte med vattenflaskor. Även ett par handskar för gymmet, speciellt i värmen är det ännu viktigare att ha handskar när du skall lyfta vikter för händerna är svettiga och du slipper valkar och skavsår. Strumpor och underkläder kan man inte ha för många av du gör av med minst 2 par om dagen….minst. Keps är bra att ha, finns dock snygga som det står Playitas på för 70 kr i sportaffären om du inte har någon hemma.

Välj inklusive frukost endast är mitt förslag. Ät sedan både middag och lunch på områdets restauranger, en Italiensk och en Spansk restaurang. Matsalen med middag var ingen höjdare..man kan naturligtvis titta ut något man kan äta men det smakade inget vidare….den enda dagen det var gott var när de gjort Calimares…och det är deras egen specialite så de kanske skulle hållt sig till spanska rätter. Kött gick bara inte att äta, var som skosulor oavsett vad det var för kött, kyckling, fläsk, nöt…gick inte att äta. De hade dock en fin frukt buffé och fint efterrättsbord….men det är ju mer än så man behöver när man tränat hårt. Det går som sagt välja ut något och det gick bra för oss, men om jag skulle göra om det hade jag valt bort den delen.

Så kontentan är att det var bara middagsmaten i halvpension som var dålig. Allt annat var allt topp, rummen var fräscha och välstädade…området var oklanderligt skött, däremot fanns det en och annan instruktör som var mindre bra, men man kan alltid välja bort dom.

Jag hade definitivt kunnat tänka mig att åka dit igen….super för att komma i form och få möjlighet att verkligen ägna sig åt träning under en begränsad tid.

Ni som funderar på att åka dit….gör det…..men packa praktiskt än vad jag gjorde……och ska ni träna så tro mig på mitt ord när jag säger att ni inte kommer orka göra er snygga och ta på er fina klänningar och högklackade skor på kvällarna…..köp hellre något fräckt och coolt att ta med som är bekvämt och låt mig veta om jag hade fel….. 🙂

Nu skall jag vila i dagarna 3 sen skall jag ut och testa min löpning, hur mycket bättre den blivit. Men kroppen måste få vila ut ordentligt efter den fullständiga utmattningen jag utsatt den för. Jag såg i spegeln när jag kom hem att en hel del har hänt med min kropp vilket är extra peppande så klart. Jag skall mäta och väga mig igen. Jag tror inte jag gått ned något i vikt men jag ser att jag förlorat en del fett och blivit fastare i kroppen..och nu gäller det bara att fortsätta så man får ett riktigt BEACH 2013 resultat….roligt.

Sista bilden på rummet….

DSC00604

Sista bilden på Helene på väg ner från vårt rum…. DSC00605

Nedan är miljön runt poolen där man även kunde sitta vid frukostbuffén om man hellre ville sitta på utsidan i solen….underbart…

DSC00606 DSC00608 DSC00610

Lite fina miljöbilder….de hade även två små sk Cat Café, där hemlösa katter bodde som var jättefina…och som fick mat året runt…

DSC00616 DSC00615 DSC00614 DSC00613 DSC00612


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Summering av Playitas

 • Sussi

  Hej! Läste detta efter att jag redan bokat halvpension så hoppas det blir något gott ändå till middag, min kille är dock rätt kräsen när det kommer till mat då han är kock… Jag förstår att det var en renodlad träningsvecka för er men hur ser det ut med kvällsaktiviteter om man vill ta en drink osv? Jättetacksam om du kan svara på min mail eller på min blogg. Resan går av stapeln redan på tis om allt går som det ska. Mvh Sussi

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Sussi,
   Det finns absolut möjlighet för drinkar och kvällsaktiviteter, finns också en sportsbar och trevliga restauranger om ni inte gillar maten! Oftast finns det något man kan äta! Om din kille är kock så tror jag dessvärre att han inte kommer bli imponerad, men som sagt det finns bra restauranger till bra priser om det blir alltför illa! Ja för oss var det ren träningsvecka men hela anläggningen är trevlig och poolområdet är jättefint och stranden är hur lång som helst, jättefint!! Tips är också att i den lila byn som man ser från stranden så finns det några fina inhemska restauranger som jag kan rekommendera…det skulle säkert din kille gilla och äta äkta spanskt tillagat av äkta spanska familjer som lever i sin lilla värld! Hoppas ni får superkul, berätta gärna vad du tyckte när du kommer hem om du har tid och lust!! 🙂 Ha en skön semester och njut ordentligt!!
   MVH
   Berith