Träning och att äta rätt!


När man börjar med att träna är det en sak många ”gör fel” om man vill se resultat. Det är att man tänker att ”jag tar tag i maten sedan”. Självklart skall man inte stressa sig igenom några moment och det är det långsiktiga som gäller. Det jag vill prata om är fördelarna man ser om man samtidigt tar tag i sin kost!

Det i sin tur gör att man får en kick av att faktiskt fortsätta regelbundet med sin träning och man kan lägga in någon extra god, men nyttig mat på t ex fredag eller lördag kväll. För mig brukar det bli laxpaket med färskpotatis och sparris och ungsbakade tomater. Det tycker jag är så himla gott samtidigt som lax är väldigt nyttig. Jag tar också mer sparris och bara 3-4 små potatisar och äter i stället en relativt stor laxfilé.

Att jobba hemifrån och få till balansen

Allt detta med mat blir så klart extra svårt när man jobbar hemifrån. Då har man sitt eget skafferi och kylskåp på behörigt avstånd och det är lätt att bara ta något. Så min rekommendation är att verkligen försöka planera ditt intag. Det gör det mycket enklare att stå emot! Köpt hem det du tänkt äta till lunch och middag och planera ett antal dagar framåt.

Jag vet att det går om man bara bestämmer sig. Tänk vilken möjlighet att nu när man jobbar hemma så kan man använda timmarna det tar att annars ta sig fram och tillbaka till jobbet för att faktiskt lägga på träning och då kommer du ändå få tid över. Ta nu denna chansen om du är en av alla dom som jobbar hemifrån.

För egen del tycker jag inte så mycket om att jobba hemifrån. Jag går mycket hellre till jobbet så det gäller verkligen att göra det bästa av situationen. Så nu skall jag verkligen försöka nyttja denna tiden på rätt sätt och planera min tid på bästa sätt! Det är inte enkelt men det handlar om att bestämma sig.

En sak till, om du tappar lusten och frångår det du bestämt! Börja om dagen efter. Det är inte enskilda dagars utfall som är intressant utan det är hur du långsiktigt lyckas träna och äta rätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.