Träning och mål


Nu börjar semestern närma sig med stormsteg. Då har vi verkligen chansen att få ordning på rutiner igen. Även om många förknippar semester med att just skippa rutiner så ser jag det som ett sätt att få ordning på dom rutiner som vi kanske tappat på vägen när det kommer till just träning.

När det är sommar så kan man åtminstone se till att röra på sig varje dag. Då har man inte längre någon ursäkt att man inte hinner med tränignen. Det gäller helt enkelt att prioritera sin egen hälsa, och semestern är perfekt för jag skulle säga att det tar minst 3 veckor att få in bra rutiner. När väl rutinerna sitter så brukar det vara enklare att äta bra mat också. Om man inte vill ta allting på en gång.

Fördelen med att faktiskt ta allt på en gång är att du ser resultat! Det i sig brukar vara peppande att fortsätta!

Jag skulle säga att det bästa sättet är att börja dagen med träning. Om man känner att man vill äta frukost innan man trängar så gör man det. Själv startar jag med en kopp kaffe och sedan ger jag mig av. Dessa veckorna har jag bestämt att få in löpningen i min träning igen, och då är det perfekt att göra det på morgonen när det är lite svalare (allting handlar så klart om när man går upp). Kanske är det till och med så att om man springer en liten runda på morgonen, så kanske man har energi att gå en sväng på kvällen efter 20:00 någon gång när det också börjar bli lite svalare ute.

Det viktigaste är att man har en plan, för har man ingen plan så är det så lätt att man hoppar över träningen. Så sätt upp mål för träning under semestern. Du vill inte i slutet på semestern upptäcka att du har gått upp två kilo och börja hösten med att försöka bli av med dom. Tänk tvärt om, tänk om du kunde komma tillbaka efter semestern som en ny version av dig själv med bra rutiner som fungerar i vardagen!

Kom igen så gör vi det ihop! Vill du börja jogga som jag så bestäm dig för en sträcka och börja springa den. Helst skall den vara ganska kort så att du känner att du klarar av den inom ett par veckor! 2-3 kilometer om du inte sprungit på länge!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.