Träningspass och varför jag har kommit ur form!


I dag har vi lanserat vår nya webshop vilket känns jätteskönt!!! Vi har redan fått in några beställningar och det känns kul att den funkar och jag hoppas att ni gillar den!

Nu när detta stora jobb är klart kunde jag i lugn och ro ta mig till gymmet och köra ett tungt pass.

DSC05423

Har kört ben, axlar och rygg i dag! Känns superbra och jag kan verkligen se att det ger resultat. Gymmet är ”min grej” då jag tränat på gym i hela mitt liv! Har jobbat som instruktör i många år bl a för Spinning och bodypump och tränade på den tiden för att vara med i min första fitnesstävling. Vad som satte stopp för detta var en whiplash skada jag fick i samband med en krock (en kille som just fått körkort och lånat sin mammas bil körde på mig) som skulle ta flera år av mitt liv att ”bli av med”. Nu blir jag aldrig av med skadan, men den satte mig en situation jag aldrig trodde jag skulle hamna i! Jag blev sjukskriven och fick sedan när jag kom tillbaka till jobbet hjälp med en extra person som fick hjälpa mig med datorn då jag inte ens kunde sitta framför en dator med min söndertrasade axel. Jag gick på rehab 2 ggr i veckan och gjorde i min värld ”fjantiga” övningar och blev på köpet deprimerad! Gick på samtalsterapi med andra i samma situation. Doktorn ville ge mig medicin för depresion och jag vägrade! Gick hem, blev förbannad och efter 2 år av rehab och trams, gick jag ner till gymmet och ”körde skiten” ur mig själv. Jag hade ont, otroligt ont men jag hade åtminstone en anledning att ha ont, gjorde om samma sak dagen efter!!! Efter några månader kunde jag sluta med smärtstillande den allra största delen av tiden! Efter ett halvår kunde jag helt sluta med smärtstillande.

Vad försöker jag säga, jo vi kan alla hamna i en situation som vi inte trodde att vi någonsin skulle hamna i. Jag är en superstark person med enorm vilja och självförtroende, men även jag fick mig en riktig törn den gången! Mitt liv var träning och plötsligt varken kunde jag eller fick jag träna tills den dagen jag insåg att det spelar ingen roll vad andra säger att jag inte kan eller får om jag ändå mår dåligt och har ont och äter smärtstillande varje dag! Då gör jag väl vad jag vill jag skiter i doktorer och rehab experter. Jag gör min grej, jag kör skithård styrketräning, något jag kände till och visste hur jag skulle göra!! Vet ni, jag håller nu min skada i schack tack vara träningen. Att andra saker som kommit emellan att hålla mig i perfekt form har jag accepterat, och under många år har jag jobbat minst 12 timmar om dagen för att driva mitt företag, och det är en helt annan hitstora!

Nu satsar jag på att bli lika vältränad som jag var då! Så vänta ni bara!

Ni som läser bloggar där man rekommenderar den ena proteindrinken efter den andra, när man tränar för att hålla sig i form, är för mig bara dumheter, dom vet inte vad de pratar om!  Det behövs inget annat än vanlig mat, träning och sunda matvanor. Lägg inte pengar på proteindrinkar, det behöver man om man tränar 2 styrketräningspass om dagen och kör träning stenhårt under veckorna och inte hinner eller kan kompencera med mat i samma omfattning som man tränar. Det vill säga om man tränar inför en fitnesstävling eller som bodybuilder, då behövs det verkligen.

På många bloggar så skulle man kunna tro att proteindrinkar är sjävla lösningen på problemet, glöm det och koncentrera er på er träning istället!

Dom som rekommenderar att man måste äta proteinbars och dricka proteindrinkar för att lyckas vet inte vad ni snackar om! Jag blir beklämd när jag läser bloggar där man låtsas man vet allt om proteindrinkar och mat-ersättning, när man i själva verket har noll koll!

Japp så där, där stack jag ut näsan, men jag blir bestört över alla dess råd med proteinbars och proteindrinkarsom faktiskt inte behövs och kostar mycket pengar som kanske får de som vill komma i form att känna att dom inte har möjlghet för de har inte råd att lägga pengar på detta ens! OK nu vet ni, ni behöver inte detta! NI behöver focusera på att träna och äta rätt, och man kan unna sig saker, det är bara det att man måste ha en bra balans!!

Kom igen nu så kör vi! Reglerna är enkla, vi måste göra av med det som vi stoppar i oss! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.