Träningsprogram som startar 28 december…och invägning så klart!


Denna vecka har jag stått helt still både i vikt och på centimeter, men det är precis det jag räknade med så ingen dramatik alls i det resultatet.

Nu börjar jag ett nytt program och nu skall det provtränas denna vecka och se om några justeringar behövs.

Jag har nu haft några dagars ledighet från träning förutom några pass med löpning som jag ändå gjort! Känns bra i kroppen med vilan och jag tror att det var precis det jag behövde. Nu blir det nya tag för jag jobbar stenhårt mot mitt mål som jag skämtsamt kallar ”inte fet ful och femtio” som jag sagt innan så är det sista svårt att undvika, men de två andra går att göra något åt med lite träning. 🙂 Mitt mål är som många av er redan vet att jag skall komma i mitt livs form innan jag fyller 50 år den 22 september 2016!

IMG_3388

De kommande 3 månaderna kommer jag fokusera på både få in styrketräning men även mer konditionsträning än tidigare. Detta kommer innebära att jag skall försöka att få in åtminstone ett pass med spinning i veckan, två löp-pass och styrketräning, enligt mitt schema så lägger jag in ett löppass för jag måste börja och känna efter.

Jag skall helst lägga styrketräning även på helgen men jag kommer provträna så här denna veckan för att se hur det känns. Jag är ännu inte helt klar med mitt program och då får jag träna så här i en eller två veckor innan jag är helt klar. Jag vill egentligen träna enligt 3-1-3, d v s träna tre dagar i följd och vila en och sedan tre dagar igen, för att åter vila en.

Så en normal vecka för mig kommer se ut så här ungefär

Måndag – Ben, rumpa, bröst och mage

Tisdag – Spinning och axlar

Onsdag – Rygg, Biceps och Triceps

Torsdag – Vilodag

Fredag – Rumpa (blir delvis ben) och mage

Lördag – Löpning

Söndag – Rörlighetsträning/ vilodag

Tanken är att det skall bli en vilodag var 3:e dag, detta för att kroppen skall kunna återhämta sig. Det är viktigt att vila och det är viktigt att lägga sig i tid, och min läggtid är senast klockan 22:00 just nu med undantag för någon enstaka gång på 23:00, aldrig senare.

Jag kommer sedan att köra mitt nya träningspass i 3 månader, och det är för att jag skall kunna göre en utvärdering sedan och då måste jag har tränat kontinuerligt under en viss tid för att alls kunna mäta resultatet. Det finns några saker som jag vill uppnå med min nya träning och det är 1. Lägga på mig mer muskler 2. Minska min fett % 3. Öka min kondition 4. Bli mer rörlig i kroppen. Allt detta tillsammans kommer också innebära att jag når några av de andra mål jag har på vägen.

Efter varje pass kommer jag att göra en anteckning om minst 2-3 saker som gick bra eller som jag är nöjd med. Jag kommer dock försöka fokusera på dom bra sakerna för att träningen skall bli så positiv som möjligt. Det kan vara anteckningar som ”bra kontakt i bicepscurl” ”kände mig stark” etc. Allt för att jag skall kunna utvärdera träningen sedan när dessa tre månader är över. För att se vad är det jag behöver ändra, vad funkar eventuellt inte. Jag kommer också självklart skriva ner vad jag äter.

IMG_2955

Nu skall jag denna veckan provträna mina pass för att se om det funkar och/ eller om jag måste ändra något eller några övningar. När jag känner att det funkar så kommer jag ge er alla mina övningar jag gör så att ni, om ni vill, kan följa samma program.

Rörlighetsträning kan vara vad jag känner för just den dagen. Stretching, ett yogapass som passar mig eller kanske någon annan from av träning som ger mig rörlighet på ett annat sätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kommer köra ett program enligt 3-1-3, det betyder att jag tränar 3 dagar och vilar en dag och tränar ytterligare 3 dagar. Detta gör jag av skäl at inte överträna några muskler för vilan är vädligt mycket viktigare när man tränar än många tycks tro.

Mitt program kommer se ut som följer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.