Uppföljning träning


Hur går det för er, känner ni att ni gör framsteg eller står ni still på en platå? Misströsta inte, det kommer alltid tidpunkter när man hamnar på en platå men det är då det är extra viktigt att fortsätta sin träning!

Själv befinner jag mig lite på en platå vad gäller vikt igen, men känner samtidigt att jag lägger på mig mer och mer muskler. Muskler väger mer än fett och det är därför det är så viktigt att man faktiskt tittar på sig själv i spegeln för att se de förändringar som händer. Måttbandet är därför guld, man mäter vissa punkter 1 ggr i veckan och är noga med att det blir samma ställen, detta är så länge du tränar och vill gå ner i fett. Sedan kan du även slänga måttbandet åt skogen! 🙂

Jag har äntligen lyckats få bort det mesta av fettet på magen, nu gäller det att lägga dit magrutorna igen, jo jag har haft dom där en gång i tiden och jag tänker träna tills jag har ett 6-pack igen! Som ni ser på bilden nedan är de obefintliga just nu, å andra sidan var det inte längesdan jag hade en valk på magen! 🙂 oj oj oj jag har långt kvar, men jag har långsiktiga mål och det känns superbra. Jag ser mina framsteg från vecka till vecka och jag känner även att jag konditionsmässigt är på G.

 

DSC06582

Jag har gått ner -0,2 kg och jag har minskat 10 cemtimeter och det känns superbra!

Just nu tränar jag relativt hårt men jag äter fortfarande normalt och vad är då normalt undrar ni? Jag äter havregrynsgröt till frukost, husmanskost till lunch, och oftast något vanligt som pasta med köttförssås till middag! Däremot så stoppar jag aldrig i mig mer än jag har gjort av med. Jag dricker ingen alkohol. Det är den enda ekvationen man behöver! Visst skulle jag kunna göra detta snabbare genom att gå på någon diet. Men jag anser att bästa sättet är att skapa vanor man kan leva med under lång tid och det kan man inte med en diet. Man måste lära sig att träna under de förutsättningar att man kan äta samma mat som alla andra, och det kan man om man tränar hårt! Jag vill ha sunda matvanor som inte utesluter något, jag vill äta kolhydrater men jag vill inte stoppa i mig större mängder fett, helt enkelt för att jag älskar pasta och vet att man kan träna och äta pasta utan att gå upp i vikt och för att jag kan inte ens tänka mig att addera extra fett då jag aldrig tyckt om det, jag gillar inte dressingar och jag gillar inte feta såser så för mig går det bort! För mig säger logiken att det inte är sunt, och jag kan inte tänka mig att göra det!

Nu har jag totalt gått ner 5 kg, men det talar inte om hur mycket muskler jag byggt under samma tid så därför väger jag fortfarande ganska mycket. Jag skall ner ytterligare 8 kg! Jag skall lägga på mig ytterligare minst 4 kg muskler och bli av med ytterligare 3 kg fett.

En sak till, glöm det där som alla säger att det blir svårare och svårare att gå ner i vikt ju äldre man blir! Bullshit, detta sätter bara blockeringar i hjärnan! Det enda är bara att du måste träna precis lika hårt som du gjorde när du var ung för att få samma reslutat! Det är där problemet ligger att lägga ner tiden som krävs, inget annat!!!!!

Ekvationen är enkel ät sunt, ät vanlig mat men gör av med mer än ni stoppar i er! Tänk på att det ni lagt på er under lång tid, heller inte kan försvinna över ett par veckor, det är orimligt! Sätt upp långsiktiga mål och jobba emot dom så kommer ni att lyckas! 🙂 🙂 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.