Yoga Girl – Rachel Brathen


Jag har den senaste tiden börjat att lägga in även Yoga i min träning och det är väldigt mycket tack vare Rachel Brathen. Jag gillar nämligen inte den annars sektliknande auran som ofta finns runt yoga och Rachel Brathen har fått mig att upptäcka den på ett helt annat sätt även om jag även tidigare tränat yoga.

Hon har ett väldigt naturligt sätt och är inte på något sätt högtravande och hon kommer från en tuff start i livet men tar även det lite med en klackspark. Hon säger också att yoga kan vara väldigt olika för olika personer och att man skall acceptera den man är. Jag gillar henne skarpt och jag förstår varför hon blivit så himla populär.

Även nu när jag börjat köra lite Yoga pass så stöter jag i bland på dessa, som jag kanske felaktigt kallar sektliknade yogalärare. Jag vill lära mig men jag vill lära mig yoga precis som allting annat. På ett instruktivt sätt och inte med en nästan religiös framtoning. Jag har följt Yoga Girl ett tag och har förstått att hon har haft en tuff start i livet, och när ja bläddrade i hennes bok så kände jag att jag har hittat rätt. På detta sätt kan till och med jag, som har svårt att sitta still i mer än några minuter, lära mig att uppskatta yoga.

Med det sagt så vill jag verkligen rekommendera er denna bok om ni känner lite som jag skrivit ovan.

IMG_4069

 

Hon lär ut övningarna på ett bra och väldigt instruktivt sätt samtidigt som hon skriver kloka kommentarer intill. Hel fantastisk bok och en av de bästa jag läst. Hon skriver också väldigt tydligt att var och en måste göra detta på sitt sätt!

Det får bli mitt tips för dagen. För även om jag inte är någon typisk yoga person så har jag insett på senare tid att yoga är ett fantastiskt komplement till min i övrigt stundtals tuffa träning! Bra att varva ner med och bra att varva övrig träning med och dessutom mjukar den upp min snart 50-åriga kropp. Dessutom är andningen en väldigt stor del av styrketräning och att ta den till nästa nivå genom yoga känns också väldigt bra.

Känns lite coolt tycker ”by the way” jag att jag snart fyller 50 år! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.