I dag blir det Paella till middag. Jag älskar Paella och äter det gärna på både restaurang och hemma! Här kommer världens enklaste recept på Paella och förutom att det är gott att äta så är det en fröjd för ögat.
Bra mat och perfekt när man tränar mycket! Jag serverar min direkt ur stekpannan för en Paella är lika vacker för ögat som för magen. När jag är i Spanien så är detta min favoriträtt!
Detta är ett supersnabbt recept som man kan göra med en färdiggrillad kyckling (spelar ingen roll om den är kall eller varm) men man kan naturligtvis göra den med färsk kycklingfilé också! Detta är ett bra och enkelt sätt när man har lite ont om tid.
Paella, 4 personer
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
3 dl ris, gärna långkornigt
1 gram saffran (2 påsar)
6 dl hönsbuljong
1 tsk salt
peppar efter smak
300 gram räkor
1 paprika
2 tomater
1 grillad kyckling
1 citron
Skala och hacka lök och vitlök och fräs det med olivolja i en stekpanna. Rör ner riset, saffran och fräs detta tillsammans med löken. Häll på hönsbuljongen. Salta och peppra och sätt ett lock över och låt koka i ca 15 minuter.
Skala räkorna under tiden och ta av kycklingköttet från den grillade kycklingen och skär den i mindre bitar.
Hacka paprikan och tomaterna i mindre bitar.
När det gått 15 minuter så rör ner paprikan och tomaterna och kyklingen och rör om ordentlig. Sätt på locket igen och låt koka i ytterligare 5 minuter. Strö på de skalade räkorna och sätt på locket under ett par minuter och sedan är Paellan färdig att serveras.
Skär en citron i klyftor och dekorera Paellan i stekpannan och servera den direkt ur pannan!!
Jag njuter av min söndag och har varit med en kompis och tittat på lite möbler. Nu blir det lite planering för veckan med mat och träning!
Pingback: Veckans matsedel | Pretty Home Blog