Baka jordgubbstårta till midsommar!


Det finns en sak som jag aldrig kommer ändra på vad gäller traditioner på midsommar, och det är jordgubbstårtan jag brukar baka med bara och endast mosade jordgubbar mellan tårtbottnarna.

Det blir så himla gott att inget kan ersätta den, och gör man tårtan på förmiddagen så hinner den safta till sig, och den blir så god att den försvinner i ett nafs. Jag köper alltid 3-4 liter jordgubbar och oftast går det åt precis 3 liter med dekoration och allt, men jag köper alltid 4 ifall några är dåliga och jag vill inte stå där utan att fylla den med jordgubbar. Den där sista litern köper jag alltid i fall om att, för vem tycker det är jobbigt med jordgubbar över! Både nyttigt och supergott!

Recept på Berith´s jordgubbstårta

1 pkt färdiga tårtbottnar (kan självklart baka själv)

3 liter jordgubbar, varav 0,5 liter till dekoration

5 dl vispad grädde

Strösocker, efter smak att blanda med varje lager jordgubbar (ca 2 msk per lager)

Jag brukar göra min tårta vid 10-11 på förmiddagen för att den skall ha saftat till sig lagom tills det är dags för eftermiddagsfika vid 15:00.

Jag mosar jordgubbar med en gaffel till ett lager i taget för jag vill inte har dom för mosade och därför gör jag det inte i en köksassistent för då blir det för mycket saft. Utan så där lagom och sedan brukar jag blanda i strösocker och smaka av så det blir lagom sött, och tillsätta ca 2 msk vispad grädde till varje lager.

Så här ser varje lager ut!

Jag breder sedan ut det över tårtan så att saften också blir jämt fördelat över botten, och sedan är det dag för nästa lager! Jag lägger även mosade jordgubbar på översta lagret för att även det skall bli saftigt och gott. Sedan lägger jag försiktigt på grädde så att inte jordgubbarna lyser igenom och breder grädde även på sidorna på tårtan.

Därefter skivar jag ca 0,5 liter jordgubbar i tunna skivor för att dekorera hela tårtan!!

Jag lovar er att ni kommer inte få en smula över för alla vill ha ”en liten bit till”! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.