Bestämma sig för träning!


Så hur gör man då när man vill komma igång och ständigt går och tänker på att ”man borde”, men borde blir till tomma ord och dagar räknas till veckor och kanske till och med månader går utan att något händer!

Hur gör man!? Många tror att det finns dom som har det lättare att träna för att dom tycker att det är roligt! Det blir som någon sorts ursäkt! FEL! Visst finns det som som gillar träning, och visst är det roligt att träna när man kommit i gång och ser resultat, men uppförsbacken att börja träna vågar jag påstå är den samma för oss alla!

Det handlar inte om något annat än att bara bestämma sig! Strunta i vad man vill och bara göra det! Då kommer nästa fråga. Varför skall man tvinga sig göra något man inte vill eller tycker är roligt?! Hmmmpf? What!? Frågar du varför här så behöver du verkligen börja träna. Så du menar att allt du gör i livet i själva verket är jättekul!? Handen på hjärtat?! Städa, jobba, diska, tvätta, klippa gräset, åka till återvinningen, byta vinterdäck…listan kan göras oändlig. Träning har dessutom en hälsovinnande effekt. D v s du orkar mer, du blir starkare, du LEVER LÄNGRE, och är friskare och drar inte på dig följdsjukdomar! Ser du inte fördelarna nu så vet jag inte längre då måste du tänka om hela ditt liv och börja omvärdera saker och ting!

Jag hävdar med den dummes envishet att träning är som ett jobb. Det är inte varje dag man vill gå dit, men inte tusan stannar du hemma för att du ”inte känner för att jobba!??????? Eller ringer chefen och säger ”jag känner inte för att komma och jobba idag” Exakt samma med träning, du skippar inte träning för att du inte känner för det. Den enda skillnaden mellan träning och jobb är att du får betalt i hälsa och välmånende istället för i kronor! Något så fantastiskt härligt! Jag lovar, värt varenda timma man lagt och lägger ner!

MOTIVERAD!? Inte?! Sätt i gång bara! Ge det åtminstone 5 veckor! Träna enligt en plan minst 3 ggr i veckan. Inte en enda gång får du ”fritt” eller ”ledigt”. Ta minst 30 mintuers promenad varje dag utöver 3 ggr/ träning i veckan! Där har du det! GÖR DET BARA! Känn inte efter! Tänk inte, GÖR det bara!

Så det där var dagen utskällning! Hahahahahahah även riktat till mig själv även om det inte är så illa. Även jag behöver påminna mig själv i bland vart skåpet skall stå! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.