Där jag bor – hur inreder dom i mitt område


Vad tycker jag om andras inredning? Ja jag tycker om när man kan se vem som bor där det vill säga när man ser att det finns detaljer som speglar en persons personlighet. Själv är jag ganska färgstark, klär mig för att utmärka mig, har smycken som är stora och glittriga, skattar högt och galet….och allt detta syns delvis i mitt hem. Hur då tänker ni? Jo jag har ett färgstarkt hem med lite galna färger, som inte är ett vanligt svenskt hem med minimalism och avskalat. Jag har till exempel ett sovrum helt i färgen Rosa och då menar jag ROSA. Detta innebär dock inte att jag försöker pracka på andra min stil, snarare tvärt om, jag älskar att få inreda i andra stilar, New England, nordiskt avskalat, engelskt murrigt, klassikt med anitka möbler etc.

Vad jag inte gillar är alla som har Mario tyger i fönstren och myranstolar och elipsbord, detaljer i rött och en PH lampa som hänger över köksbordet och som inte hänger ihop med något. Jag frågar mig varför så många som inte verkar intresserade av inredning envisas att ta in detaljer i rött. Vet inte hur många dåliga exempel jag sett av detta. Vad är det som driver detta? Ni får gärna svara mig på denna fråga om ni tror er veta anledningen. Vad finns det mer jag inte gillar?

Jo jag är inredare och tittar ibland på diverse inredningsprogram och en sak förstår jag inte och det är varför Lulu Carter envisas med att inreda andras hem i hennes egen stil? Som inredare är ju själva meningen att du skall kunna inreda i alla typer av stilar? Du skall kunna ta in någon annas personlighet och förska återge det i inredningen, och överträffa kundens förväntningar med det oväntade. När Lulu Carter inreder vet man ju redan vad det skall bli från början, det skall bli något murrigt med Kemlinmattor eller liknande som ligger omlott (bara det, mattorna ligger alltid på samma sätt), kuddar i mexikanska mönster i brända toner, och tyger som hänger lite varstans som ser ut som allt annat än gardiner. Är detta bra TV? Inget fel på stilen, bara att man inreder samma stil till alla varje gång.

Ja så har vi Ernst som gör allting av rundstav, på riktigt, vem vill ha hans små grejer som han gör av rundstav inköpt på Panduro.

Däremot beundrar jag människor som skapar sig ett personligt hem med enkla medel och lite kreativitet. Man behöver inte köpa tyger från Designers Guild, Mulberry eller Ralph Laurent för att få ett fint hem. Däremot tycker jag att det är bättre att spara till det man verkligen vill ha än springa och köpa ”nästan fina” tyger och saker till sitt hem. För om man räknar ihop de där slantarna man lagt ut på tyger som är snevävda och som det inte gick att sy gardiner av så inser man att man snart är uppe i samma summa som om man sparat och köpt det man verkligen ville ha.

Här kommer en bild på mitt andra sovrum i sommarstugan där mina två hundar tittar ut genom fönstret på månen. Skall även ta ett kort på mitt rosa sovrum som kommer snart.

Picture 175

Picture 174

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.