Hydroponisk odling – Del 3 12 kommentarer


I kväll har vi sått alla frön i vår hydroponiska odling. Stefan hade förberett allting väldigt väl, och eftersom han vet att jag vill ha ordning och reda så hade han redan förberett ett fint litet schema till mig som bara var att fylla i och så sådde vi alltsammans gemensamt. 🙂

Det Stefan nu lagt till är att är en liten syrepump som syresätter vattnet för optimal odling.

Så hur gjorde vi nu då. Ni kan läsa de olika delarna här. Vi har även tillsatt näring för hydroponisk odling.

Hydroponisk odling – Del 1

Hydroponisk odling – Del 2

Så här är alla frön vi satt och vi skall nu se hur det går med odlingen och vilka som blir bäst. Tanken med detta är att sedan att vi förhoppningsvis skall kunna odla sallad året om så

Det vi har odlat är detta! Vi har sått två av varje sort för att se hur det går!

Vi har skrivit upp allting så vi vet exakt vad som växer upp var!

Nu är det bara vänta och se hur lång tid det tar tills allting kommer upp! Härligt!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 tankar om “Hydroponisk odling – Del 3

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Daniel,

   Det gick fantastiskt och jag håller fortfarande på. Verkligen något att rekommendera och du påminner mig om att jag borde skriva om detta! 🙂 Låt mig veta om det är något särskilt du vill veta, men det växer så det knakar! Jag har t e x en basilika med blad stora som min egen hand!
   //Berith

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej HAns,

   Vad roligt att höra!! 🙂 Tack och självklart kommer jag nu skriva en fortsättning. Så kul att få feedback. I korgarna har vi rockwool.:) Korgarna har vi köpt på Hydrogarden i Göteborg. Titta på deras hemsida på http://www.hydrogarden.se en jättebra sida!

   Ha en fin kväll!
   //Berith

 • Andi

  Hej!
  Myckey intressant läsning!
  Det hade varit väldigt intressant att få se och läsa om resultatet. Vad har ni lärt er på vägen? Misstag ni gjort som andra kan undvika. Vilka sorter som ni lyckats bäst med … osv. Har ni använt någon extrabelysning?

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Andi,
   Tack vad roligt att höra!
   Faktiskt har vi lyckats väldigt bra. Det enda jag kan ge som råd är att odla det man verkligen behöver och äter av för det växer så bra och fort så annars hinner man inte använda det! Så det är bättre att göra några omgångar i skift! I början använde vi ingen belysning och det gick jätte bra, men då var det senare på säsongen. När vi tillsatte ljus så växer det ännu fortare. Sedan har vi syresatt vattnet som man gör i ett akvarium och det funkar även utan, men det är dom små justeringarna som ger bättre tillväxt.
   Lycka till och låt mig veta om du har fler frågor!
   //Berith