Hydroponisk odling – Del 2 7 kommentarer


Vi har jobbat lite med att färdigställa vår hydroponiska odling i dag. Stefan har gjort klart alla lådor och för-borrat för korgarna som vi sedan skall lägga alla frön inuti. Om ni inte läst den första delen om hydroponisk odling då kan ni läsa den HÄR. Han har även gjort små ”glaskupor” av helt vanliga plastmuggar och borrat hål i botten för att det inte skall bli för mycket kondens. På undersidan har han satt möbeltassar så att lådorna inte skall glida på fönsterbrädan utan stå där stadigt.

På sidan av lådan har Stefan satt en  kabelgenomföring till en apparatlåda som sedan skall tillföra syre till vattnet så att man verkligen kan så i princip vad man vill.  Detta skall sedan drivas av en liten motor som kommer vara timer-styrd någon eller ett par timmar varje natt. Detta kanske man inte behöver utan är lite ”överkurs” men eftersom vi kan så gör vi så! Men detta är alltså inget man behöver göra för att så sallad och basilika!

Tre lådor klara med plats för 6 plantor i varje låda!

Glasen ovan lådan har vi också satt där för att driva föret att utvecklas för att senare ta bort. På vintern kommer vi i stället ha belysning. Stefan har borrat hål i varje glas för att släppa in luft. Blir som ett litet miniväxthus

Detta var steg 1-2 i vår DIY och första inlägget hittar du HÄR om hur man bygger sin egen låda för att odla hydroponiskt. Hoppas ni gillar mitt inlägg och ni skall självklart få följa hur odlingen utvecklar sig. Nu skall vi så i morgon!

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Hydroponisk odling – Del 2