Måste visa min hydroponiska odling hur du enkelt kan göra din egen! 4 kommentarer


Ni som följer mig kanske minns att jag tillverakde mina egna lådor för hydroponisk odling i våras för att starta min alldeles egna hydroponiska odling. Den gick långt över förväntan men som med alla försök så har jag nu förfinat för det jag behöver mest. Dragit ner lite på antalet plantor för jag hann inte använda allt jag odlade.

Så just nu har jag bara basilika och några sorters sallad och jag vill bara visa er hur enkelt och fantastiskt det är att odla på detta sätt.

Man har alltså bara och endast vatten där man tillsätter lite näring med jämna mellanrum och för att visa er hur fantastiskt det är vill jag visa er bilder på det som jag satte i början på september!

Jag tog med min hand i bilden för att ni skall förstå hur gigantiska basilikabladen blir, så när jag använder basilika. Normalt sett så brukar jag köpa minst en kruka med basilika i veckan och den kostar någonstans mellan 24-29 kronor. Nu har jag för hela mitt husbehov och kan till och med göra egen pesto utan att förbruka hela plantan. Första gången satte jag flera basilika och dom blir som små träd, så jag insåg snabbt att det blev förmycket för mitt hushåll.

Jag har redan tagit ner denna plantan på höjden ett par gånger när jag använt den till matlagning, och om jag vill ha för dekoration så klipper jag sönder bladen i mindre delar bara. Jag tog en bild med min hand bredvid ett av bladen för att ni skall få en uppfattning av hur stor bladen är!

Jag rekommenderar verkligen att odla på detta vis, jag var först själv lite skeptiskt men det är verkligen fantastiskt!

Jag har köpt mina lådor på IKEA och själv modifierat och borrat hål i locken och satt i en korg med stålull. De första jag gjorde så gjorde jag 6 hål i varje låda, men insåg snabbt att växtkraften var så stor att när jag gjorde om det så köpte jag nya locka och borrade bara ett enda hål i varje lock, alltså en planta per låda! Detta kan man så klart laborera med på egen hand beroende på hur stor familj man har!

Här kan ni läsa om hur jag har gjort i två inlägg DIY Hydroponisk odling

Hydroponisk odling Del 1

Hydroponisk odling Del 2

Hydroponisk odling Del 3

Jag tycker detta är ett fantastiskt sätt att odla och rekommenderar det verkligen till er som ännu inte prövat, och man behöer inte köpa alla dyra delar, utan man kan lätt tillverka det själv! 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Måste visa min hydroponiska odling hur du enkelt kan göra din egen!