Invägning av vovvar!


I dag var det invägning för mina fina vovvar. Hundar måste man också väga i bland för att säkerställa att dom har en lagom vikt för sin storlek.

Fonzen väger 8,3 kg och Boss 7,5. Fonzen skall gå ner så han väger lika mycket eller till och med något mindre än Boss.De senaste veckorna har mina vovvar fått dietfoder. Egentligen skulle jag ge det till Fonzen men Boss ville vara med så vi blandade lite.

Det är precis som med människor att det är viktigt att dom är balaserade för annars frestar det på andra organ som hjärta, njure och för att inte tala om belastning på deras leder!

Dom här två går liksom inte att motstå! Sådana underbara personligheter!

Anledningen är att Fonzen behövde gå ner lite också särsilt för att han också haft ont i foten och inte kunnat röra på sig på samma sätt. Jag vill samtidigt säkerställa att han har rätt vikt så han inte belastar sitt hjärta för Cavalierer kan ha problem med just hjärta om man ha otur. Precis som med människor så måste man sköta sig! Friska vovvar är glada vovvar!

Foten på Fonzen verkar nu läka fint. Den sprack upp ytterligare en gång så vi fick börja om men nu ser det fint ut och när man känner på foten så är det mjukt och fint som det skall vara! Så härligt och Fonzen är glad som en lärka och vill fortsatt ha sin lilla balettsko på sig! (hahahah konstig vovve)

Vi perforerade en liten sko istället för att sätta tratt på honom, något som visade sig vara en fullträff!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.