Lasagne med tomatsalsa!


I dag lagade jag en lasagne på lunchen för middag i kväll! Alltid bra att göra mat som räcker mer än till en måltid när man jobbar hemifrån! Då kan man ha det till lunch eller rent av till middag även dagen efter. När jag gör lasagne så gör jag alltid en stor lasagne för åtminstone 6 personer och i bland ännu större. Jag har flera olika gratängformar i olika storlekar från Gerbera och dom är perfekta att använda.

Lasagne
Lasagne med tomatsalsa

Jag brukar servera tomatsalsa till lasagnen. Så gjorde jag även idag! Härligt att ta av färsk sallad i mina hydroponiska odlingar. Att ha tillgång till färsk sallad i mitten av mars är verkligen helt underbart.

Lasagne för 6 personer

1 gul lök

9 lasagneplattor

800 – 1000 gram nötfärs

1 pkt krossade tomater

2 msk strösocker

1 tsk vitlökspulver

1 tsk Vitpeppar

Salt efter smak

Grovmalen svartpeppar efter smak

Ostsås

5 msk smör

5 msk vetemjöl

8 dl lättmjölk

2 dl riven ost

Salt och vitpeppar efter smak

Riven ost till garnering

Så här gör jag min lasagne

Börja med att hacka gul lök och stek den i en stekgryta. När löken fått lite färg så är det dags att bryna nötfärsen. Därefter tillsätter du de krossade tomaterna. Salta och krydda ordentligt. både köttfärssåsen och ostsåsen måste smakas av ordentligt och vara ordentligt kryddade båda två

Ost såsen gör du så här

Smält smöret i en kastrull. Drag av kastrullen från plattan och rör ner vetemjölet så det blir en jämn smet. Häll därefter på ca 5 dl mjölk och sätt kastrullen på plattan på medelvärme och låt det koka upp. Salta och krydda med vitpeppar och smaka av så såsen har lite sting. När såsen kokar upp tillsätter du resterande del av mjölken och låter den sjuda i 3 minuter under vispning. Dra av kastrullen och tillsätt den rivna osten och rör om.

Nu är det dags att varva lasagnen. Den vita såsen skall bara vara i botten på lasagnen och överst när varvningen är klar. Så använd hälften av såset att täcka botten på din form. Därefter lägger du ett lager med lasagneplattor. Lägg sedan ett jämt lager med köttfärs, ta hälften av köttförssåsen du har. Lägg ytterligare ett lager lasagneplattor och sedan sista lagret av lasagneplattor. Därefter häller du resterande sås över i ett jämt lager så den täcker alla lasagneplattor. Strö sedan lite riven ost över. Sätt in i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Innan du tar ut lasagnen så säkerställa att lasagneplattorna mjuknat.

Hoppas ni gillar mitt recept!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.