Mina Jätteverbena och trädgårdsplanering


Just nu håller jag på med mina förodlingar. Detta året blir förodlingarna lite annorlunda eftersom vi samtidigt byggt nya anläggningar av hydroponsik odling som tar hand om vissa grödor. Så nu håller jag på med mina Jätteverbena och trädgårdsplanering för våren.

En sak som jag sått från frö för första gången är Jätteverbena. Dom plantorna ser jättefina ut och jag har nu tänkt toppa dom så att dom dels blir fler men också förgrenar sig på ett bra sätt! Att odla och dra upp plantor är verkligen energigivande! Man blir så inspirerad och man får dessutom en vårkänsla trots att snön ligger ute! Så härligt!

Jätteverbena från frö
Drivit upp Jätteverbena från frön

Att toppa plantor

Jag har 15 plantor som jag drivit upp från frö av Jätteverbena. De skall nu toppas och kommer därmed bli fler eftersom jag kommer använda det till att sätta i jord och bli nya plantor. Jag vet ännu inte hur många jag kommer behöva! Att toppa plantorna gör att dom förgrenar sig och blir finare och mer kompakta.

Sedan skall dessa planteringslådor fyllas med nya plantor.

Bygga en spång och odlingslådor

På framsidan skall vi nu till våren bygga en spång längs husets kortsida och trappsteg och odlingslådor i den del som är terrasserad. Detta för att få bort den slänt som vi inte tyckt om under alla år. Här skall i stället bli en mysig plats att sitta och massor med prunkande blommor, träd och buskar och bland annat kommer mina Jätteverbena få plats här! Det är så klart långt i från allt som skall sättas men det är en del av planen.

Nu längtar jag sjukt mycket efter att få sätta tänderna i detta. Även om jag just nu inte är i skick att göra några pulshöjande aktiviteter så vet jag att det bara handlar om veckor innan jag kan börja röra på mig ingen!

Hoppas ni får en bra start på er lördag. Jag vet precis vad jag skall göra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.