Oj vilken helg jag haft!


Denna helgen har inte varit all leka med! Jag tog ledigt på fredag från mitt jobb för att hjälpa min mamma att flytta. Jag och Stefan körde upp till Mariestad och jobbade hårt på fredag.

Stefans uppgift i fredags var främst att förutom att bära, hänga upp viktiga saker som gardinstänger och gardiner,tavlor och hyllor. Så att hemmet skulle bli så bra som möjligt redan från början. Stefan har nämligen skadat sig i ena armen så han kan inte bära tungt. Han har ett muskelfäste som än en gång lossnat så han kan inte ens bära en tallrik med den armen.

Stefan åkte sedan hem sent på fredagskväll vid 20:00 tiden för att vi hade hundarna i bilen. De går inte ihop med mammas hund så vi ville inte stressa någon i onödan. Själv var jag uppe till klockan 21:30 och packade upp kartonger för att vi skulle få fler tomma kartoner. Kartonger som jag lånat för att vi skulle ha något att packa i och kört upp från Göteborg till Mariestad.

Tidigare i november har jag varit uppe hos mamma en omgång och tagit ledigt från jobbet 4 arbetsdagar för att hjälpa mamma röja, slänga och packa alla garderober och skåp. Förutom kartonger med det hon ville ha kvar, så körde jag ensam ca 8-10 gånger till tippen/ återvinningen.

De kartonger jag packat märkte jag upp och körde direkt till lägenheten de dagarna. Då var jag helt ensam. Så både jag och min storebror har gjort massor av förarbete för att göra denna flytten möjlig.

Min bror och hans fru Marie var så klart med, och Jonny har jobbat hårt under veckorna fram till detta datum för att tömma förrådet och köra till tippen/ återvinningen.

Natten mellan fredag och lördag sov jag på golvet på två tunna madrasser, och hade svårt att sova. Gick upp klockan 07:00 och packade upp vidare. Sedan kom Jonny och Marie vid 08:00 och vi fortsatte att köra och packa.

På lördag morgon så körde jag och min bror och Marie ett nytt packings-pass och monterade isär den gigantiska bokhyllan. Jag märkte upp alla delar.

Vid 09:30-tiden kom min storasyster och hennes man hjälpte till med att bära och montera i hop mammas gigantiska bokhylla.

Köra ytterligare ett lass till återvinning och sedan röja det sista ur huset.

Jag hade bokat ett tåg kl 16:46 eftersom jag inte hade någon bil, och antog att jag då skulle kunna lämna med avseende på hur hårt vi jobbat. När klockan var vid 15:00 på lördag så gick jag in i ”kaklet” all energi rann ur mig och jag kände mig plötsligt jättedålig!!!! Som tur var skulle jag då snart åka med tåget. Fick en banan av Marie och en Coca Cola av min bror så på vägen till Skövde kände jag mit lite bättre igen.

Svårt att åka ifrån mamma med det som fanns kvar, men min stora syster och Micke var ju kvar och fixade och vi andra hade kört väldigt hårt i två dagar!!!

När vi åkte var det fortfarande fulla av saker i köket. I övrigt hade vi gjort det möjligt. Bokhyllan var ihopskruvad. Soffgrupp och säng på plats. Toalett artiklar som mamma behövde fanns där de skulle och sådant hon behöver som medecin som är livsviktigt.

Vi hade packat upp allt i garderoberna som kläder, sänglinne, dukar och gardiner. Jacor och annat hängde på plats och även skor.

Så jag hoppas dom gjorde färdigt i köket och lade en fin duk på köksbordet och röjde undan innan dom lämnade. Det skulle jag har velat säkerställa men jag hoppas att dom tänkte på samma sätt.

Just nu pratade jag med min storebror och Marie är på väg til mamma (han bor i Skövde) så det känns riktigt bra så att hon inte saknar något. Jag skall ringa mamma nu och höra hur hon har det i sin nya fina lägenhet! Hon har nämligen ingen vanlig telefon förrän på tisdag så jag måste säkerställa att det verkligen funkar och att hon svarar.

Nä tog inga blider för jag jobbade så hårt. I dag sov jag till 10:00!!! Det gör jag ALDRIG, det säger en del om hur hårt jag jobbat de senaste dagarna!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.