Pasta med Valnötter och soltorkade tomater 4 kommentarer


På fredagar så firar vi alltid veckans händelser som vår tradition bjuder, och denna fredagen var inget undantag. Jag hade planerat att göra Pasta med Valnötter och Soltorkade Tomater, en favorit som blir så god att man nästan inte kan sluta äta. Jag tänkte ge er mitt recept så att ni kan testa själva. Självklart serveras den med ett glas champagne.

Pasta med Valnötter och Soltorkade tomater
Pasta med Valnötter och Soltorkade tomater

Världens godaste pasta

I bland har man maträtter som är så goda att man blir lyrisk och denna pastan kvalar lätt in som världens godaste pasta. En sådan rätt som jag är fullkomligt förälskad i med soltorkade tomater, vitlök, valnötter, mozzarella och ruccola som är så enkel men så otroligt god. Jag skulle med lätthet hade kunnat äta den varje dag! Fast då kanske jag hade rullat fram? Receptet är dessutom löjligt enkelt vilket inte gör det hela sämre.

Pasta sorten är viktig

Det finns dock en sak som är viktigare än något annat. Pasta sorten. Det måste vara rätt pasta sort för det gör så stor skillnad. För en riktigt pastanörd som jag är det otroligt viktigt för slutresultatet. Denna sort är tillverkad på ett på ett speciellt sätt och formad med bronsvalsar och det tar längre tid att tillverka, men i utbyte får man en gastronomisk fördel då metoden tillför pastan en sträv och porös yta som lättare suger upp den goda såsen. Detta är alltså viktigt att man väljer rätt pasta till sin pastarätt för att få ut den maximala smaken! Så prova detta, den finns i en vanlig Ica butik och kommer från Zeta och heter Radiatori.

Här nedan kan ni se pastapaketet, och finns i de flesta välsorterade butiker.

Pasta sorten

Radiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella, 4 personer 

400 gram Radiatori

6-8 soltorkade tomater i olja

0,75 dl olja från de soltorkade tomaterna

65 gram Ruccola (1 påse)

1 dl valnötter

1 mozzarella (65 gram)

2 klyftor vitlök

Grovmalen svartpeppar och salt

Gör så här:

Hacka valnötterna grovt. Rosta dom lätt i en torr stekpannan. Hacka de avrunna soltorkade tomaterna i små bitar. Finhacka vitlöken men pressa den ej för då blir smaken för skarp.

När du rostat valnötterna stjälper du ner vitlöken tillsammans med de hackade soltorkade tomaterna. Ta ca 0,75 dl olja från de soltorkade tomaterna och låt det fräsa tillsammans och smaksätt med salt och grovmalen svartpeppar. Smaka av för detta skall bli smaken för hela rätten så det är viktigt med salt och svartpeppar.

Koka upp pastan under tiden i 6 minuter. Viktigt att inte överskrida koktiden då den skall vara ”al dente”.

Lägg i all ruccola och fräs det tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och valnötter strax innan pastan är klar.

Hacka tiden mozzarellan i små bitar för att sedan kunna strö på det sista du gör, ovan på alltsammans när du blandat pasta med valnötter, soltorkade tomater, vitlök och ruccola.

När pastan är klar och du tömt av vattnet och rör ner all pasta och rör om ordentligt. Smula över hela mozzarellan och värm upp det sakta så osten smälter i pannan. Sätt fram pannan på bordet och servera direkt ur pannan!

Pasta med Valnötter och Soltorkade tomater
Pasta med Valnötter och Soltorkade tomater

Du har nu gjort världens godaste pasta rätt! Låt mig gärna veta vad du tycker, om du bestämmer dig för att testa! Då skulle du göra mig glad!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Pasta med Valnötter och soltorkade tomater