Pyssel och hundbad!


I går när jag stod för markservicen här hemma så passade jag på att pyssla om mina fina vovvar lite. Vi klippte klor (inte för att vi behövde uten mer för att öva Boss på att bli klippt). Det är det där med att öva tillräckligt många gånger när dom är små.

Jag tog även bort lite tandsten på Fonzen och då övade vi lite på Boss bara för han skall känna hur det kännsa när man skrapar emot tanden och rör alla tänder ända längst bak i munnen! Han är jätteduktig. Boss älskar att borsta tänderna, han är som en stjärngosse när vi går in på toaletten på kvällen innan läggdags och väntar på att för borsta tänderna! Perfekt! Det skall börjas i tid!

Sedan blev det rengöring av öronen. Det behövde så klart inte heller Boss, men övning ger färdighet. En vovve måste acceptera allting redan tidigt som man sedan vill göra så det inte blir något konstigt! Så jag brukar med jämna mellanrum, titta i ögongen, öronen, tassar och trampdynor, svans och så munnen då förstås. Vi gör det kanske 1 ggr/ 14 dagar eller varje vecka. Jag brukar göra det när dom ändå sitter bredvid mig.

Sedan blev det bad, något som Boss INTE gillar, men det går bättre och bättre. Fonzen ÄLSKAR att bada och simma och kan inte få nog! hahahahah. Så Fonzen fick bada först och Boss tittade storögt på. Då blev det stopp i brunnen så jag fick fixat det mellan vovv-baden och sedan blev det dags för Boss. Motvilligt men snällt lät han sig schamponeras, få balsam i pälsen och sen det mest underbara, att få hoppa upp i mattes famn och bli torkad!

Sedan när man badat vankas det alltid godis så klart. JAg tog fram leverpastejen ur kylen och skar en skiva och gjorde små fina fyrkanter av som dom sedan fick mumsa i sig för att dom varit så duktiga!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.