I dag bestämde jag mig för att bjuda på något exitiskt nämligen Poke Bowl med lax. Jag brukar äta det till lunch där jag jobbar på en restaurang som gör Hawaiiansk mat!

Så idag åkte jag till affären för att köpa ingredienser och göra egen Poke Bowl.
Recept Poke Bowl med lax, 2 personer
Nykokt ris,
180 gram Salmalax
1 dl edamamebönor
2 matskedar picklad ingefära
2 matskedar picklad rödlök
2 matskedar picklat sjögräs
Rostad lök
Sesamfrön
Wasabicreme
0,5 dl majonäs
0,5 dl Creme Fraishe
2 tsk wasabipasta
Salt
Koka ris i saltat vatten och låt svalna lite grand men det är gott om det fortfarande är lite varmt men inget krav.
När du gör wasabicremen så lägger du alla ingredienser i en hög bunke och vispar den slät! Smaka av och tillsätt mer wasabipasta om du vill att den skall vara starkare!
Lägg sedan upp riset på vardera tallrik!

Skär salmalaxen i kuber. Det finns särskild lax att köpa som man kan äta rå och den kallas just salmalax och finns i välsorterade butiker.

När du lagt ut riset så lägg därefter en deciliter lax i mitten på varje tallrik. Lägg sedan ca 0,5 dl bönor på kanten på tallriken
Fortsätt sedan att lägga en matsked av picklad sjögräs, en matsked av picklad röd lök och en matsked av picklad ingefära på varje tallrik runt om laxen så det ser vackert ut med de olika färgerna.
Strö rostad lök över alltsammas och avsluta med 1 msk sesamfrön och slutigen wasabicreme.

När jag lägger på wasabicermen så skedar jag över den i en helt vanlig plastpåse, sedan klippar jag av hörnet så det bara blir ett minimalt hål och lägger sedan på wasabicremen i ett mönster över tallriken.

Voila klart! Det blir så gott så man inte kan tro att det är sant!