Recept på Rocky Roads 1 kommentar


Hur planerar ni era söndagar. Just nu så planerar jag dom inte alls förutom att jag försöker få in lite pyssel och bakning! Mycket av julgodis kan man göra redan nu och lägga i burkar i kylen. Perfekt att göra lite i taget och så har man lite färdigt till första advent!

Rocky Roads är en favorit och jag gör alltid mina med färgade mini-marshmallows efter som jag tycker dom blir så fina med färg, men man kan så klart välja vita om man tycker det är finare. Det finns båda sorterna. Superenkelt recept!

Rocky Roads

4 dl mini-marshmallows (en hel påse och finns i icas sortiment)

300 gram 70% mörk choklad

3 dl jordnötter

2 påsar dumlekola eller ca 25 dumlekolor

  1. Smält chokladen i microvågsugnen.
  2. Snabbt ner med alla dumlekolor så att dom smälter och försöka att mosa dom med en sked.
  3. Blanda i resten av inredienserna och rör om ordentligt.
  4. Stjälp upp alltsammans i en form som du klätt med smörpapper (då är det sedan lätt att bara lyfta upp det och hacka det i snygga bitar) Låt stå i kylen ett par timmar sedan är det färdigt för att skära det i snygga bitar.
  5. Voila, hur enkelt var inte det! 🙂

Jag brukar ta upp smörpappret ur kärlet och först skära dom på längden och därefter i lagom stora bitar. Sedan brukar jag förvara dom i en glasburk med lock som jag köpt på IKEA. Perfekt och ser dessutom jättefint ut! Det gillar jag!

Hoppas ni får en underbar söndag och tänk så skönt att pyssla med lite i taget så stressen minskar och kylen fylls med godsaker! 🙂

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Recept på Rocky Roads