Rulltårtebakelser med hallonsylt och hallon!


I fredags festade jag till det lite eftersom det har gått så bra för Stefan under veckan med både befintliga och nya jobb. Det gäller att fira det som firas kan, och det är vi faktiskt väldigt bra på! Jag gjorde därför små rulltårtebakelser med hallonsylt och hallon och här kommer mitt enkla recept! En rulltårta tar 5 minuter i ugnen och man lägger i fyllningen med hallonsylt när det fortfarande är varm. Så det går väldigt fort att göra. Det enkla är ofta det goda!

Rulltårtebakelser med hallonsylt

Rulltårtebakelser med hallonsylt

3 ägg

1,5 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

Fylling

1,5 dl hallonsylt (eller annan sylt)

Gör rulltårtan så här

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker i en matberedare så att det blir vitt och fluffigt. Undertiden så blandar man mjöl och bakpulver i en tallrik.

Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt så att allting blandar sig.

Häll upp smeten på plåten och bre ett jämt lager över hela plåten med hjälp av en slickepott. Sätt in i ugnen i 5-7 minuter beroende på ugn.

Ta ut kakaen och stö direkt strösocker över ytan. Själp upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt av pappret med en gång. Om det fastnar så pensla med kallt vatten så lossnar det fint.

Bred sedan 1,5 dl hallonsylt över kakan. Det kan vara frestande att breda mer för 1,5 dl är precis så det räcker att bre över kakan, men gör inte det för då blir det för mycket.

Rulla rulltårtan från kortsidan och rulla in den i ett nytt bakplåtspapper och lägg tårtan i en platspåse i kylen.

Dom två små halvorna är bakelser till vovvarna

Låt tårtan ligga där i en timma så den blir kall. Vispa grädde under tiden. Skär rulltårtan i lite tjockare bitar och lägg upp på tallrikar. Spritsa eller lägg på grädde och dekorera med antingen färska hallon, eller tinande hallon från frysen som dekoration!

Vovvar vill också ha spritsad grädde på sina bakelser!
Rulltårtebakelser med hallonsylt

Voila! Små bakelser klara! Så enkelt och så himla gott! Jo och hundar vill också vara med och fira. Det är sedan gammalt! Voff, Voff!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.