Söndagsbak med godis och lite experiment!


I dag började dagen tidigt och jag satte genast i gång med att färdigställa lite av det jag påbörjade i går kväll. Nämligen godis inför helgerna och idag även lite bak-experiment!

Jag började med att diska glasburkar och fylla det med godis som jag gjorde klart i går kväll. Nämligen Rockey Road & Snötoppar.

Jag tycker om att göra nya smaker, men man måste få till det där perfekta receptet så att man sedan kan dela med sig till er.

I dag blev det andra delen i Mozartkulor. I går kväll rullade jag all nogat och satte in i frysen. Jag gjorde även smet till Bounty och i dag har jag rullat 60 stycken Mozartkulor med ett lager mandelmassa, och sedan har jag tullar 45 stycken Bounty!

Här nedadn ser ni påbörjade Mozartkulor som fått sitt lager nummer två som består av mandelmassa. Inuti är det en rullad kula nogat! Sedan skall de doppas i mörk choklad.

Här nedan är det Bounty som jag rullat och som sedan skall in i kylen för att bli kalla och sedan skall dom doppas i mörk choklad och få lite cocos på toppen.

Sedan blev det lite experiment med muffins. Dom blev gudomliga i smak men jag är inte helt nöjd med utseendet så några småjusteringar på receptet måste göras innan jag kan dela det med er!

Hittade jättefina muffisnformar på Ica i favoritfärger! Stadiga fina formar!

Så här är det full ”tomteverkstad”. Jag gillar att ha lite fint godis till första advent och tycker om att vara ute i god tid. I år är jag faktiskt sen med det mesta men jag har lyckats ta in en del den sista veckan!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.