Träningsuppföljning med styrketräning!


Nu har jag kommit i gång med min styrketräning på ett bra sätt. Så denna vecka är det träningsuppföljning med styrketräning och det känns väldigt roligt. Sanningen är den att jag har inte tränat styrketräning med sådan intensitet på många år så min kropp är helt slut. Körde ett tufft pass på söndag och det kändes så skönt i hela kroppen men nu kan jag knappt lyfta armarna över mitt huvud!

Träningsuppföljning helt utan träning?2022 för viktnedgång
Träningsuppföljning med styrketräning!

Jag har bestämt mig för att återigen bygga upp min kropp ordentligt med muskler. Det har varit många år under klimakteriet min kropp varit allt annat än start. Nu känner jag att jag är tillbaka. Nu skall jag bara bygga upp kroppen från start och det kommer ta sin tid. Men det får ta tid. Det är för något gott!

Första veckorna blir det hela kroppen varje gång

Min plan är just nu att köra igenom hela kroppen vid varje träning. Detta för att jag är så otränad att jag tjänar inte på att dela upp träningen just nu. Jag skall ge detta några veckor och sedan kommer jag byta taktik.

Därefter kommer jag dela upp kroppen i två delar och träna varannan gång. Men just nu behöver jag känna att jag bygger upp kroppen bra.

Gym i närheten där jag jobbar

Jag har valt ett gym i närheten av där jag jobbar som jag tränat på innan! Perfekt! Jag känner att det alltid är bäst att träna i anslutning till att jag slutat jobber. Det är så klart olika för alla, man måste bara hitta det som funkar bäst för sig själv.

Jag kör två övningar på de flesta muskelgrupper. Det tar ungefär 60 minuter om jag inte räknar in någon konditionsträning.

Hur går det med vikt och mätning

Nu gör jag ett mentalt uppehåll med mätning och vikt på 2 veckor. Detta för att jag vet att nu när jag börjar med styrketräning så går jag upp i vikt och jag vill inte distrahera mig själv med fel fakta. Det är nämligen så att densiteten ökar men fettmängd minskar, det kommer synas på vågen i form av viktuppgång och just nu vill jag inte tveka på att jag är på rätt väg och då gäller det att ta rätt beslut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.