Träningsvärk från en annan planet och vovvar!


I dag vaknade jag med en enorma tränignsvärk som jag fått sedan gårdagen! Älskar´t! Känner mig verkligen levande. Tänk att jag nu bestämt att köra styrketräning igen! Så roligt! Nu skall jag även äta ordentligt och hålla mig till en bra och nyttig kost!

I dag blir det jobb som vanligt. Just nu känns allting verkligen lustfullt och roligt! Fast det är så jag känner 364 av årets dagar så jag vet inte riktig vad skillnaden är, men jag är extra glad över träningsvärken, så knäpp är jag!

I dag skall vi på hundskola. Min lille Boss är så duktig. I går övade vi apport och han är verkligen duktig.

1. Han kommer med saken som skall apporteras

2. Han skall sitta fint

3. Därefter så säger jag loss och då släpper han

4. Jag säger stanna kvar

5. Medans han sitter fint så slänger jag föremålet och han sitter kvar (svårt moment för en valp men han kan)

6. Jag säger apport när jag anser att han skall hämta det, och han hämtar det!

Han älskar det och han är så himla duktig. Han är bara 6 månader och precis som alla mina andra vovvar så ÄLSKAR han att träna! Mitt senaste tick jag lärt Boss och Fonzen är att rulla runt ett helt varv på befallning. Så himla sött. Dom tycker det är så roligt så man riktigt ser på dom att dom vill att jag skall säga just ”rulla runt” men är redo för allt. Vinka, ligg, sitt, ligg död, snurra runt (som är vad det låter dom snurrar ett helt varv och sitter sedan ner, och när dom rullar runt så rullar dom runt ett helt varv) Just nu över vi mycket på stanna kvar, för det är ett moment som kan var svårt för en valp i början. Fonzen är grym!

Boss är också extremt duktig på ögonkontakt. Det är det vi övar mycket på, och även när han skall göra apport så vet han att det första momentet är att titta mig i ögonen, innan dess kommer ingenting hända! Det är så roligt att se att de är så läraktiga och verklgen ÄLSKAR när jag håller på. Frågan är vem som tycker det är roligtast, jag eller dom! 🙂 🙂 🙂 Jag älskar att se när mina små troll har kul och får utföra uppgifter som dom tycker är så kul.

Jag försöker hela tiden komma på varianter för dom gillar när jag hittar på nya saker! Just nu är jag inne på att försöka lära dom att läsa. Jag har haft en döv hund och uppenbarligen så funkade teckenspåk, men jag har aldrig prövat att lära dom läsa kommandon! Hmmm…. 🙂 🙂

I söndags tog vi med hundarna till en stor hundaffär och så fick dom varsin leksak! Fonzen han var så stolt och bar ut sin leksak själv till bilen! Så himla underbart!

Två väldigt nöjda vovvar med varsitt svart litet monster! 🙂 🙂

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.