Två sidor av huset är klart med cederträpanel!


Nu har Stefan färdigställt det är dom som syns ut mot vägen kan man säga. Två sidor av huset är klart med cederträpanel! Den sista kortsidan är påbörjad som vetter in emot vår trädgård. Där sitter det stora fönsterpariter på både övre- och nedre plan. På övre plan skall det även byggas en balkong. Övervåningen blir, som ni som läst min blogg innan redan vet, min walk-in-closet på övre plan. Lyxigt! Det kommer bli ett otroligt lyxigt rum med stora fönsterpariter med egen balkong!

När man spikar Ceder så är det viktigt att använda rostfri kammspik med kvalitet A4 (beteckningen A4 talar om kvalitet på rostfritt). Vanlig spik fungerar inte ihop med Cederträ eftersom det då blir svarta ränder av väder med tiden som rinner från spiken. Denna spik är såklart också en dyrare kvalitet.

Vi har gjort i likhet med orginalhuset att vi bara har använt hela bräder hela vägen och aldrig skarvat en bräda som man gör när man bygger ”vanlig fasad”. Detta är självklart en utseende- och kostnadsfråga och Cederträ är allt annat än billig. Om man skall göra det snyggt så tycker vi att man skall göra det som orginalhuset ser ut. Stefan har också spikat på samma sätt i raka rader som orginalhuset har. Det var svårt att få tag i för att inte få så mycket spill men även här har Stefan hittat rätt leverantör.

Samma typ av fönsterbleck på tillbyggaden som vi har på orginalhuset och samma plåt som skiljer över- och undervåning åt samt även taket. Det är ingen lätt sak att göra en konstruktion som blir exakt som orginalet men självklart har Stefan lyckats med detta! Golven ligger dessutom i exakt nivå kan jag säga!

Vi är så himla glada och nöjda över vår utbyggnad och det blir så fantastiskt snyggt både på ut- och insida! All eloge till Stefan som gjort alltifrån ritningar, konstruktionsritningar och även byggt allt på egen hand utan någon som helst hjälp utifrån. Han är fantastiskt och jag kan inte säga det tillräckligt många gånger! Han är grym!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.