Vårt matrum börjar ta form


I dag känns som en väldigt bra dag! Stefan har jobbat oerhört snabbt och vårt matrum börjar ta form. Nu är golvet lagt. De platsbyggda skåpen är på plats. I går kapade han alla foder och fräste dom så att alla fick den perfekta rundade kanten. I dag skall han måla samtliga. Sedan är det ”bara” momentet att sätta dom redan färdigkapade fodren på plats. Han har även gjort alla foder till glasgången! Där skall också fixas med spackling och målning och tapetsering. Jag ser så fram emot allt detta.

Vårt matrum börjar ta form
Vårt matrum börjar ta form
Omålade foder testas

Steget efter att fodern är satta

Steget efter betyder tapeter på väggarna. Vi har valt tapeter för vi tycker att det gör en sådan fantastisk skillnad. Bakom matrumssofforna har vi valt en tapet med ett grafiskt mönster och de övriga väggarna skall få en tapet i vitt med skimmer i som kommer bli så fin! Tyg har jag redan beställd och sedan skall det bara sys gardiner. Det blir så fint. Även tyg till kuddar ligger och väntar på mig. Snart har jag semester och då blir det en hel del sömnad att fixa.

Foder omålade
Foder grundmålade

Mattorna provade vi i går innan Stefan pappade golvet inför målningen. Mattorna ligger nu i säkert förvar på övervånignen och väntar på att rummet skall bli klart!

Möbler kommer den 25 juli

Runt den 25 juli kommer våra möbler som skall ställas på plats. Jag har redan planerat vad jag vill ha på bordet. För att inte tala om att jag till helgen kanske kan börja fylla alla skåp med porslin. Jag tror det betyder att jag får lov att köpa en ny servis också! Jag har spanat in Mateus porslin i rosa och ljusgrönt som jag tror att jag vill köpa. Vi får se när jag kommer dit! En härlig färglad dukning i färger som jag inte riktigt har i mitt Designers Guild porslin. Något nytt och färgglatt så klart!

I dag blir det inte svårt att veta vad vi skall fira. Förutom vår matrum så finns det många saker att fira denna veckan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.