Dagstur till Skåne och Österlen 1 kommentar


Det har blivit lite av en tradition att vi tar en dagstur till Österlen och Skåne. Österlen är bland det vackraste jag vet i Sverige och det är ingen riktig sommar om jag inte får se dom böljande vackra landskapen.

I bland har vi stannat över någon natt någonstans men allra oftast så åker vi över dagen. Går upp klockan 04:00 på morgonen. Gör i ordning äggsmörgåsar och kaffe i termosar och kör sedan ner och sätter oss på kullarna vid Kivik och dricker medhavt kaffe och äter medhavda äggsmörgåsar. Jag lovar att det finns ingen gång som det smakar så gott. Den utsikten!

Det var egentligen i början på vår resa med uppstart av vår butik vi började med denna dagstur. Vi hade ont om tid och som egen företagare är det svårt att när man driver företag i uppstart att ta ut semester. Det var helt enkelt inte möjligt. Detta var i början på 2000-talet och då bestämde vi en dag att vi tog vår cabriolet och gjorde i ordning mat tidigt på morgonen för att äta någonstans i Kivik tidigt på morgonen när det fortfarande inte var öppet någonstans, en helgdag som vi lyckats ta ledigt, och på den vägen är det. Det var så himla mysigt och så enkelt. Det finns alltid tider i livet när man kanske inte har möjlighet att åka på semester. Men man kan faktist göra ganska mycket ändå! OM man bara vill och ser möjligheter!

Så det har blivit lite av en tradition sedan dess! Så himla mysigt! Hundarna följer så klart med, sedan åker vi från Kivik och längs hela kusten och tittar på det vackra landskapet, badar i havet med hundarna och tittar på sedvärdheter på vägen! Verkligen att rekommendera!

När vi närmade oss Kivik så möttes vi av att det inte gick att komma fram för en skock får hade rymmt. Det löstes lätt och ledigt av att jag vevade ner fönstret och bad Boss titta ut. Han och Fonzen började då att skälla och fåren sprang snällt över vägen och in i hagen! 🙂

Jättefina och med både stora och små med…

Precis som vanligt så stannade vi på ”vår kulle” och denna gången blev inget undantag, den enda skillnaden var att det plötsligt stod en bänk med bord på vårt favoritställe!

Ni ser haveT i horisonten! Ljuvlig plats!

Fonzen var väldigt sugen på fika. Äggsmörgåsar! 🙂 Han tyckte att bänken var perfekt!

Utsikten….

Sedan åkte vi så klart till Vitaby och tittade på de vackra vidderna. Vilken fantastisk vy. Hav så långt du kan se åt alla håll!

Sedan det vackra Badhotellet som är så vackert att det är som taget ur en saga!

Jag skall skiva lite mer om mina favoritställen men just nu blir det bara ett litet livstecken! Ha en underbar kväll!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Dagstur till Skåne och Österlen