Min beställning av Dahlior från Magnolia 3 kommentarer


I höstas gjorde jag en beställning av olika sorter Dahlior. Min beställning av Dahlior från Magnolia är nu klar att skickas och jag väntar med spänning att få mitt paket. De Dahlior jag beställt är dom sorter ni kan se här nedan. Jag älskar Dahlior! Min mamma har alltid haft de vackraste Dahlior längs terrassräcket i en stor rabatt. Min mamma har också alltid haft ”gröna fingrar” så när jag går på bet på något så frågar jag alltid henne om råd! Jag har beställt samtliga Dahlior från ett ställe som heter Magnolia i Nossebro. Dom oldar och säljer Dahlior och har även ett Café. Jag tycker det är roligt att supportera svenska odlare och dessutom så är det miljövänligt och närodlat.

Så här kommer de 9 olika sorter jag beställt. Egentligen skulle det vara 10 sorter men en av de sorter jag beställt gick inte att få så här kommer min kavalkad av Dahlior som jag skall förodla så fort jag får hem dom.

Den första Dahlian ut heter Glamour! Så vacker och eftersom jag älskar rosa var denna ett självklart val!

En annan älskling jag valt är den här helt underbara i ljust rosa som heter Pink Pearl.

Dahlia Pink Pearl

Ytterligare en rosa underbaring med en ljusgrön mitt! Så fin jag blir kär bara av att titta på bilderna. Denna heter Happy Hour.

Dahlia Happy Hour

Dahlior för mina odlinslådor

Jag har tänkt att ha mina Dahlior i mina nya odlingslådor på framsidan. Det skall blir en underbar plantering som man inte kan sluta titta på! Jag är egentligen inte så förtjust i gult men i en kombination av färger kommer den bli underbar. Denna Dahlian heter Golden Tourch

Snittblommor för mitt hus

Jag eftersträvar en rabatt där jag kan plocka buketter till sommaren. Jag älskar snittblommor och skulle kunna fylla hela mitt hus med snittblommor precis överallt! Sedan kommer vi till den Dahlian som varit väldigt omtalad de sista åren. Det är Cafe Au Lait. Skall bli så roligt att se hur den blir!

Rosa kan man som sagt aldrig få nog av och dom här pompom Dahliorna är så vackra och näst intill overkliga. Här kommer en sort som heter Wizard of Oz, och den ser verkligen lite sagolik ut.

Dahlia Wizard of Oz
Dahlian Wizard of Oz vacker som i sagorna

Sedan har jag tagit en till som heter Cafe Au Lait fast Rosé på slutet och den ser ut så här.

Denna vackra Dahlian har jag ingen bra bild på men den tål ändå att visas upp, och det är Dahlian Megan Dean. Den är i den där kallrosa färgen som jag älskar så mycket!

Sist men inte minst så har vi Dahlian Wine Eyed Jill även den väldigt speciell!

Jag vet inte om alla verkligen kommer få plats där jag tänkt, men en sak vet jag att det kommer bli en sagolik rabatt och dessa lökar skall varsamt sparas från år till år för att förgylla min trädgård och förhoppningsvis utvecklas så att jag får fler. Så det var min lilla vårinspiraton. Här i Göteborg snöar det idag och stormen Evert har dragit in, men vad gör väl det när man snart får hem en kavalkad av vackra Dahlior.

Önskar er en underbar torsdag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Min beställning av Dahlior från Magnolia