Älskar högtidsdagar! 2 kommentarer


God Jul till er alla där ute! Äntligen vaknar man upp till Julafton. Jag älskar högtidsdagar när jag får fixa och pyssla. Det är det absolut bästa med högtider. Att planera, pynta och göra fint. Tänka ut maten, handla och laga. Pynta med blommor och ljus och göra det så där riktigt mysigt. Allting jag skall pyssla med på morgonkvisten så fort jag druckit ur min kaffe!

Älskar högtider!
Älskar högtider!

I går kväll så gjorde jag rödbetssallad och ni hittar mitt recept HÄR. Det är väldigt enkelt och om man gjort det en gång så vill man inte sedan gå tillbaka till ”köpt” rödbetssallad.

Jag sitter nu här och dricker en kopp kaffe, har tänt i alla öppna spisar och massor med levande ljus! Max-mys helt enkelt! Ute är det kallt och det ligger faktiskt snö på marken här och ser riktigt vintrigt ut! Det händer inte alltför ofta i Göteborg.

Förberedelser skall göras

Ny på morgonen skall tårta bakas med jultema så klart! Men i vanlig ordning så lutar det nog åt att grädden får bli rosa! Min favoritfärg. Sedan skall det dukas och göras fint! Jag skall koka grynkorv (ja ni läste rätt). Där jag kommer i från har man alltid grynkorv på julbordet men här i Göteborg så får man specialbeställa den om man vill ha det till jul, för det finns inte i den vanliga butiken. Så grynkorv är beställd från en fin liten delikatessbutik i Majorna.

Matsalen är pyntad med blommor

Jag har pyntat matsalsbordet med två vaser med snitthyacinter i tre olika färger. Min vas från Skrufs glasbruk med blommor, tallris och lite Eukalyptus. I köksfönstret har jag en rosa Azalea som har slagit ut så vackert lagom tills i dag. Jag har dekorerat bordet i en uppsjö av levande ljus! Allt för känslan!

Matsalen pyntad med blommor
Matsalen pyntad med blommor
Älskar högtidsdagar!

Nya tavlor i matrummet

Vi har köpt en otroligt vacker julklapp till oss själva. Tavlor i en serie om tre som vi blev bixt-förälskade i och köpte som symboliserar vår relation. Serien heter ”With my Zebra” och tavlorna heter i ordning ”A bit of love”, ”Finding balance”, ”Next adventure”.

Vi satte upp vår julklapp så fort vi fick dom i förra veckan i vårt mest älskade rum som är matrummet. Matrummet ligger i vår utbyggnad av huset i två plan som vi gjorde 2021. Tavlorna sitter ovanför sofforna på vid matbordet som är 3,60 långt, det är därför vi behövde två soffor på den sidan. På andra sidan bordet så har vi bänkar med fårskinn i ljusgrått.

Önskar er alla en riktigt underbar och God Jul! Nu skall jag förbereda dukning, och mat för julbordet!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Älskar högtidsdagar!