Jag tänkte dela med mig av mitt recept på Bounty då jag definitivt gjort det bästa receptet på Bounty alla kategorier! Jag älskar Bounty och det är så klart mycket roligare att göra sina egna och bjuda på. Receptet är dessutom superenkelt! Jag gjorde mina Bounty i går, men gjorde slutmomentet i dag och doppade dom i choklad. Nu har jag lag ner dom fint i glasburkar med smörpapper mellan lagren. Perfekt till julhelgerna och godisbordet. Jag strör alltid lite kokos ovanpå när jag doppat dom i choklad så dom blir lite extra fina.
Formen på Bounty är en smaksak
Denna gången gjorde jag dom avlånga så som riktiga Bounty ser ur, men jag brukar även rulla dom till bollar. Det är en smaksak, och man behöver inte göra likadant varje gång.
Recept Bounty, ca 30 st
1 burk kondenserad mjölk (Brukar vara ca 297 gram)
2 dl florsocker
200 gram kokos (en påse)
4 msk kokosolja (finns att köpa på burk från Kung Markatta)
200-300 gram Lindt mörk choklad (denna är till att doppa dom eller rulla dom i)
Lägg alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet (utom chokladen). Ställ smeten i kylen i minst 1 timma så att den blir hård. Rulla dom till lagom stora bollar eller gör dom lite avlånga som jag gjorde. Ställ in dom i kylen tills dom blivit riktigt hårda i minst en timma.
Smält därefter chokladen i mikrovågsugn och doppa eller rulla dom i chokladen. När du doppat dom i choklad så ställd dom på en bricka med smörpapper som du vet går in i kylen eller frysen och strö kokos på toppen så fort du ställt ner den på brickan så inte chokladen hinner stelna. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat ordentligt.
Här nedan ser ni de råvaror jag brukar använda. Om ni aldrig köpt kondenserad mjölk förut så finns den oftast bland baksortimentet och ser ut så här, så vet ni vad ni skall titta efter! Det är alltså en konserverad produkt.
När det kommer till kallpressad kokosolja så använder jag antingen Kung Markatta eller Renée Voltaire, båda är jättefina och goda och lite dyrare men väldigt bra.
Bästa godiset på julbordet!
Själv tycker jag att Bounty är bland det godaste godis man kan göra. Men en förutsättning är så klart att man gillar kokos. Men kombinationen med kokos och choklad och en kopp cappuccino är oslagbar. Så bered er på att ni kommer nu bli väldigt populära där ni serverar dessa! Jag brukar förvara mina i stora glasformar med lock i kylen och med smörpapper mellan lagren. Då håller dom länge och är goda att plocka ut när man blir sugen.