Gör dina egna Mozart-kulor!


I dag tänkte jag tipsa om ett underbart recept på Mozart-kulor. Jag har gjort detta i många år inför jul och jag har kommit fram till att det är bättre att göra färre men riktigt gott godis till jul. Dessa kommer bli en succé det kan jag lova! Så här kommer mitt tips om hur du gör dina egna Mozart-kulor!

Gör dina egna Mozart-kulor!
Gör dina egna Mozart-kulor!

Börja med rulla nougat till kulor!

Att göra Mozartkulor är ingen svår sak! Mozartkulor är ett lyxigt godis som man enkelt kan göra själv och de blir mycket godare än dom man köper! Dessutom väldigt mycket billigare och man kan unna sig lite extra lyxigt godis och dessutom säga att man gjort dom själv! Att ta en Mozart-kula till en god kopp kaffe är det få saker som slår. Det är som mumma för själen och härligt att bjuda på när man får besök! Om man vill kan man också dekorera dom när man precis doppad dom i choklad!

Mozart-kulor ca 30 st

125 gram nougat

200 gram mandelmassa

200 gram mörk 70% Choklad

Dela 125 gram nougat i 30 lika stora bitar och rulla dem till kulor. Lägg kulorna på bakplåtspapper och lägg i frysen över natten eller tills dom blivit helt genomfrusna. Detta gör man för att kunna rulla på mandelmassan för att det inte skall bli kladdigt.

Steget därefter så tar man 200 gram mandelmassa och delar i 30 lika stora bitar. Jag skär dom i skivor för att göra det enkelt att rulla på själva nougatkulan. Kavla bitarna mellan bakplåtspapper och klä in nougat-kulorna och rulla dom till fina bollar. Ställ i frysen i någon timma.

Därefter kommer vi till det sista momentet. Att smälta 200 gram choklad i mikrovågsugnen och doppa kulorna i och låt de rinna av. Lägg dem på ett bakplåtspapper och sätt dom i frysen i ett par timmar.

Perfekt julgodis att ta fram ur kylen

Förvara dom kallt och lägg dom i lager med smörpapper mellan. Då är det bara att ta bara fram några i taget! Jag brukar förvara dom i glasburkar i kylen. Så himla lyxigt att ta fram.

Det enda problemet med hemmagjorda Mozart-kulor, är att alla som fått smaka kommer att tjata på dig att göra fler när dom tagit slut! Ett angenämt problem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.