I går kväll när jag kom hem från jobbet åkte jag och handlade lite sill-sorter hos en av våra lokala fiskhandlare. Tanken var att jag på kvällen skulle gör rödbetssallad. En gång egen rödbetssallad aldrig mer köpe-rödbetssallad. Så stor blir skillnaden. Dessutom en av de enklaste saker att göra och här kommer mitt recept.
Rödbetssallad
500 gram rödbeter
1 dl äkta majonäs
2 dl creme fraiche
1 msk dijon senap
svarpeppar och salt efter smak
Gör så här
Börja med att blanda ihop majonäs och creme fraiche i en bunke. Rör ner dijonsenap. Rör ner även salt och peppar och smaka av till det känns perfekt. Tärna därefter kokta rödbetor och rör ner. När man gör egen rödbetssallad så blir det inte lika rött för det tar en liten stund innan rödbetorna färgar av sig så när dom har legat över natten så blir det mer och mer rosa.
Jag lägger sedan rödbetssalladen i en vanlig tättslutande matlåda och där förvarar jag den. Den kommer bli lite mer rosa när den får stå till sig lite.
Perfekt med köttbullssmörgåsar med rödbetssallad
Jag har även gjort egna köttbullar och det är perfekt sedan att använda i mellandagarna och skiva köttbullar och lägga rödbetssallad som man gjort själv på en smörgås.
Ni måste testa att göra rödbetssallad själva för detta blir verkligen en enorm skillnad mot den man köper.
Pingback: Älskar högtidsdagar! - pretty home blog