Rabarber ett måste i trädgården


Att odla rabarber är ett absolut måste i trädgården om man har en aldrig så liten trädgård tycker jag. Om du just ”blivit med trädgård” så köp en planta nu i höst och sätt. Eller du som haft en trädgård länge och inte riktigt vet vad du skall börja med. Rabarber är bland det tacksamaste och enklaste att odla. En rabarber växer bra både i full sol och halvskugga. Allt du behöver göra är att gödsla den tidigt på säsongen och vattna den varma dagar.

Så här ser delar av mitt rabarberland ut just nu och nu skall jag skörda de flesta och frysa in och göra marmelad av. Ni hittar mitt recept på Rabarbermarmelad med med Ingefära HÄR

Rabarber är en fantastisk växt. Den titta upp först av alla växter på våren och det första vårtecknet är att man äntligen kan göra den första rabarberpajen! Det bästa är att en rabarberplanta producerar rabarber hela säsongen om du kontinuerligt tar rabarber och klipper bort blomman som kommer på sommaren!

Många säger att rabarberna blir trägia längre in på säsongen men jag måste säga att jag inte vet vad dom pratar om och det är därför det är så viktigt att prova själv och inne alltid lyssna på vad andra säger eller vad som står i böcker. Jag menar hur ofta lyssnar man annars på andras erfarenheter och gör precis som dom säger. Det är precis samma när det gäller odling av frukt och grönsker.

Vad använder man rabarber till?

Jag använder rabarber under hela säsongen och på hösten fryser jag in så mycket jag bara kan. Det är enkelt med rabarber, jag skalar dom och hackar dom i lagom stora bitar så att jag kan använda och göra rabarberpaj av hela hösten och vintern! Älskar att ha ett eget skafferi! Lägger dom i påsar så att det precis blir två portionspajer, och tillsätter socker eftersom det bevarar både smak och färg och gör att de håller längre i frysen! Rabarber måste man ändå tillsätta mycket socker till så det spelar verkligen ingen roll.

Att göra en rabarberpaj på höstkanken som i går till en fläskfilégryta med rosmarin. Det är fest för mig!

Här ser det ut att bli vackert väder i dag. Jag har ett benpass jag måste göra på morgonen. Sedan har jag hela dagen till mitt förfogande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.