Starta utplantering av växter!


Nu verkar det som om värmen har kommit för att stanna. I alla fall om jag tittar på väderleksrapporten 14 dagar framåt här i Göteborgsregionen. Nu skall jag starta utplantering av växter! Dom plantor som står på tur att planteras ut har jag avhärdat under veckan. Ni hittar mitt inlägg om detta HÄR. Avhärdning är en förutsättning för att plantorna skall kunna planteras ut och inte brännas av solens strålar och tåla även vind och skiftande temperaturer.

Starta utplantering av växter!
Starta utplantering av växter!

Rabatter skall förberedas för utplantering

Jag har också börjat röja i rabatter för att göra i ordning och förbereda för utplantering. Det skall även gödslas ordentligt innan utplantering sker. I höstas planterade jag ett antal Allium-lökar som nu tittat upp. Man blir så himla glad när man påminns om vad man gjorde i höstas för att det skulle bli fint nu till våren.

Fredagsmys i orangeriet!
Starta utplantering av växter!

Jag planterade också in små grupper av Krokus i gräsmattan. Det gjorde min mamma när jag var liten och det är därifrån jag fick idén. Hon gjorde fina mönster. Själv började jag lite smått med fyra små grupper. Jag tycker det blev jättefint! Min tanke är att fortsätta med några fler i ett zik-zak mönster. Jag skall plantera fler krokus till hösten! Det är alltid roligt att fortsätta på projekten man påbörjar och se det växa fram.

Planterat Krokus i gräsmattan
Krokus

Krukor på gaveln

Jag skall också förbereda krukorna på gaveln till vår utbyggnad. Det har jag inte börjat med ännu. Där har även trädet vi planterade förra året börjat slå ut och jag ser även att blommor jag planterade sakteliga börjar visa sig.

Silverpäron
Krukor på gaveln
Krukor på gaveln av utbyggnaden

Dahlior är nästa avhärdingsjobb

Nästa stora jobb är att börja avhärda alla mina Dahlior som jag dragit upp inomhus från knölar. Jag har för tillfället 25 stycken och sanningen är den att jag inte riktigt vet säkert var alla skall planteras. Men jag vet säkert att framsidan skall ha ett antal. Har även tänkt prova att sätta några i krukor och sedan får vi se vad jag hittar på! Man kan väl aldrig ha förmånga Dahlior tänker jag! Jag vill kunna plocka buketter av dom vackra blommorna och sätta in i vaser.

Jag hoppas på en fin lördag med sol och värme!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.